EKSKLUSIVT

Ung Giant-dansker flytter til Italien: Har fået nyt hold
11. oktober 2017 19:50 af Benjamin LillelundFoto: Team Giant-Castelli

Rasmus Byriel rykker teltpælene op og skal fremover bo i Italien, hvor han har fået kontrakt hos et kontinentalhold.

De sidste to år har Rasmus Byriel kørt for Team Giant-Castelli, men det lukker efter indeværende sæson, og i stedet prøver den bare 20-årige dansker nu lykken i Italien.

 

Her skal han nemlig køre for Team General Store, som tidligere har haft Marc Garby, der i år har fungeret som Byriels sportsdirektør, på holdet. Netop Garby har spillet en stor rolle i, at Byriel tager turen til støvlelandet.

 

Byriel blev nemlig anbefalet at skrive under med holdet, så nu flytter han den lille by Sant’Ambrogio di Valpolicella i begyndelsen af 2018, hvor han skal bo i holdets hus og kun skal koncentrere sig om at træne.

 

”Det er en rigtig fed mulighed. Jeg tror, at det er det, jeg kan få allermest ud af. Jeg glæder mig sindssygt meget, for jeg har aldrig kun kørt på cykel. Det bliver dog også svært, for jeg skal ned i en helt ny kultur nu, men jeg tror på, at jeg kan klare det,” siger Rasmus Byriel i et interview med Feltet.dk.

 

”Jeg er vant til hele tiden at være omgivet af mennesker, så det bliver noget andet kun at skulle være sig selv.”

 

Byriel håber på, at denne satsning kommer til at betale sig af i form af en niveaustigning. Allerede nu er han i gang med at formindske sin fedtprocent for at omstille sig til det kuperede terræn.

 

”Jeg skal gerne kunne restituere hurtigere nu, og derigennem vil jeg så blive bedre. Det er lidt svært at sige, hvor store forventninger jeg har, så jeg kommer derned med godt humør og ser, hvad det kan blive til.”

 

”Jeg ved, hvad jeg kan forvente af terræn. Det har jeg allerede stiftet bekendtskab med til tidligere løb dernede. Det er noget, der passer mig fint nok, men jeg skal sørge for at tabe mig lidt mere,” forklarer allrounderen.

 

Det danske bliver valgt fra
Med skiftet til italiensk cykling kommer Rasmus Byriel primært til at køre løb i det trefarvede land, hvorfor han går glip af flere af de store løb herhjemme i Danmark. Det betyder imidlertid ikke et endegyldigt farvel til de danske cykelløb.

 

”Jeg skal primært køre i Italien, men jeg regner blandt andet med at komme hjem til DM. Derudover var det en fed oplevelse at køre PostNord Danmark Rundt, og det håber jeg, at jeg kan gøre med landsholdet nu,” siger han.

 

Rasmus Byriel forsøgte heller ikke for alvor at skaffe en plads på et dansk kontinentalhold til den kommende sæson, da denne mulighed relativt hurtigt bød sig, da det stod klart, at Team Giant-Castelli måtte lukke.

 

”Så skulle jeg fortsætte med at arbejde, men nu kan jeg leve kun efter mine egne cykelbehov. Det var det, der fik mig til at træffe den endelige beslutning. Jeg er ret sikker på, at jeg kunne have fundet et hold i Danmark, men jeg er glad for at tage en chance på Team General Store,” afslutter Byriel.

 

Rasmus Byriel har to år tilbage som U23-rytter. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG