Ung dansk talent slår profferne på bjergtest
06. marts 2018 08:57 af Jesper Johannesen Foto: coloQuick-CULT

Det unge danske talent, Jonas Vingegaard Rasmussen, slog i lørdags mange af WorldTour-rytterne, da han satte ny rekord på stigningen Coll de Rates. 

Der er ingen tvivl om, at Jonas Vingegaard Rasmussen kan blive Danmarks nye bjergrytter. Det unge talent har vist tegn på dette flere gange. I 2017-sæsonen fik danskeren spoleret det meste af sæsonen, da han fik brækket lårbenet.

”Styrkemæssigt har jeg været ret stærkt på de samlinger, vi har været på, men det finder man først rigtigt ud af til den nye sæson," forklarede Jonas Vingegaard til Feltet.dk i december sidste år, hvor han var på vej tilbage

"Jeg håber selvfølgelig at have det samme niveau eller endnu bedre. Det har taget lang tid at få styrken på niveau igen, og jeg mangler stadig lidt på venstre ben, der har haltet lidt efter, men det begynder at gå den rigtige vej,” tilføjede det 21-årige talent. 

I lørdags viste talentet dog, at han er rigtig godt på vej, da han satte ny rekord på den berygtede stigning Coll de Rates, som er det bjerg mange af WorldTour-rytterne køre test på, når de træner i Calpe-området. 

Jonas Vingegaard kørte stigningen på 13 minutter og to sekunder. Det var 12 sekunder hurtigere end Tejay van Garderen (BMC Racing Team) og yderligere fire sekunder hurtigere end Ben Hermans (Israel Cycling Academy). Lars Baks holdkammerat Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) indtager en fjerde, men er 59 sekunder efter danskeren. Andre store navne, som har kørt segmentet, er blandt andet Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) og Michal Kwaitkowski (Team Sky).

Jonas Vingegaards hold ColoQuick gik dog også all-in for at sætte ny rekord på segmentet. Spørgsmålet er, hvem der havde det hårdest på stigningen - sportsdirektør Christian Andersen eller Jonas Vingegaard? 

Se det fantastisk klip her, hvor Christian Andersen pacer sit unge talent frem til den nye rekord. 

Foto/Video: AV Picture/Karsten Mortensen

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG