UCI bandlyser aerodynamisk gel efter Dauphiné-episode
12. juni 2018 16:56 af Mathias Høj Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Lotto-Soudal kørte en flot tredjeplads hjem ved dette års holdtidskørsel på tredje etape af Critérium du Dauphiné. UCI har efterfølgende bandlyst det såkaldte ”speed gel”, som det belgiske mandskab benyttede sig af på holdtidskørslen.

Mens rytterne forbereder sig på landevejene op til Tour de France, er UCI også i fuld gang med at forberede rammerne omkring verdens største cykelløb. Mandag kom det frem, at Lotto Soudal benyttede sig af en såkaldt ”speed gel” i forbindelse med holdtidskørslen ved dette års Critérium du Dauphiné. Efter det franske etapeløb valgte UCI at bandlyse dette produkt fremadrettet.

 

Lotto Soudals holdejer Marc Sergeant fortalte mandag til det belgiske tidsskrift Het Nieuwsblad, at UCIs tekniske direktør Jean-Christophé Péraud havde kontaktet ham efter Critérium du Dauphiné omkring denne bandlysning.

 

”Jeg fik et opkald fra Jean-Christophé Péraud. Han fortalte mig, at det ikke er tilladt, og at de vil undersøge sagen samt reglerne i de kommende uger op til Tour de France,” fortæller Sergeant til Het Nieuwsblad.

 

Denne speed gel fungerer sådan, at det sprøjtes på rytternes ben, hvorefter dens funktion efterlader små bobler på huden, der øger aerodynamikken hos den enkelte rytter. Samme teori var også tidligere på sæsonen op til debat, da Team Sky optrådte i nye enkeltstartsdragter med disse aerodynamiske bobler indbygget. Denne sag udtrykte Sergeant også sin kritik over for til Péraud.

 

”Jeg har fortalt Péraud, at Sky stadig kører løb med disse dragter. Derudover er der striber på skuldrene og armene, som har til formål at reducere vindmodstanden ved høj fart. Han vil også tage det op, men Péraud syntes ikke vi skal putte noget på benene med intentionen om at køre stærkere. Men mit spørgsmål er: er solcreme eller mudder ikke tilladt? Det er det ikke i det nuværende reglement,” fastslår Lotto Soudals holdejer til Het Nieuwsblad.

 

Allerede på holdtidskørslen ved Schweiz Rundt var denne aerodynamiske gel ude af hænde på Lotto Soudal-holdet, men holdejer Sergeant havde ikke lagt sin aggresive retorik på hylden.

 

”På tre dage sagde UCI at ”speed gel” ikke er tilladt, men Chris Froomes salbutamol-sag har rødder helt tilbage til sidste års verdensmesterskaber. Jeg syntes, at det er lidt underligt. Hvis vi ikke får et tilfredsstillende svar, tager vi det måske på til Touren,” siger Sergeant til Het Nieuwsblad.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG