Turbulent sæsonstart for dansk Team Virtu Cycling-profil
17. marts 2018 06:00 af Mathias Høj Foto: Oliver Grenaa Visuals

En træningstur i skoven i oktober sidste år fik alvorlige konsekvenser for Rasmus Guldhammer, da den 29-årige dansker styrtede og brækkede ryggen.

Cykelsæsonen i 2017 blev et rigtig godt år for Rasmus Guldhammer på den danske kontinentalscene, hvor Team Virtu Cycling-rytteren blandt andet sejrede ved de to norske løb Sundvolden GP og Ringerike GP. Med sine gode præstationer i løbet af sæsonen i både ind- og udland håbede Guldhammer på at tage skridtet op på WorldTouren, men udfaldet blev ikke helt som danskeren havde håbet på.

 

Sidste år i oktober styrtede Guldhammer på en træningstur med nogle holdkammerater i skoven. Styrtet forårsagede store smerter hos den 29-årige dansker, der efterfølgende godt var klar over, at den var helt galt.

 

”Vi prøver at få mig op at stå. Det kan jeg slet ikke. Heldigvis kan jeg bevæge mine ben, men jeg kan godt mærke, at der er et eller andet helt galt omme i ryggen. Jeg bliver bare liggende på jorden, så der ikke sker mere, men det hele gør sindssygt ondt,” fortæller Guldhammer til TV 2 SPORT.

 

I perioden efter ulykken var den danske Team Virtu Cycling-profil fastlåst til sengekanten med udsigt til tre måneder i et korset. Guldhammer beskriver denne periode som værende frustrerende samt meget hård. Ikke blot for ham selv, men også for sine omgivelser.

 

”Jeg lå i halvanden måned og så serier, og det bliver man altså skør i hovedet af. Det var ikke kun hårdt for mig, men også for de personer, der var omkring mig. Når jeg blev frustreret, så lod jeg det gå ud over dem,” fortæller den 29-årige dansker til TV 2 SPORT.

 

Vejen tilbage på cyklen og drømmen om WorldTour

Efter tre måneder med frustration, smerte og korset begyndte Guldhammer så småt at sætte sig på cyklen igen. Smerterne fulgte stadigvæk Team Virtu Cycling-rytteren, men danskeren trodsede dem og nyder nu at være tilbage på cyklen og til sin passion.

 

”Jeg nyder at være tilbage på cyklen, og jeg nyder at kunne stå op og lave mine øvelser, selvom ryggen er lidt øm til at starte med. Jeg brænder for cykelsporten. Det er min passion, og jeg vil aldrig give slip på den,” fortæller Guldhammer til TV 2 SPORT.

 

I 2010 fik Guldhammer lov til at snuse til toppen af cykelsporten, da danskeren fik en kontrakt med det daværende WorldTour-hold Team HTC-Columbia. Det blev dog kun til en kort stund for den 29-årige dansker, der samme år kunne se sin kontrakt blive ophævet. Drømmen om at kunne køre på allerhøjeste niveau igen er dog ikke slukket for Guldhammer.

 

”Selvfølgelig drømmer jeg stadig om at blive professionel, men jeg er realistisk om det. Det handler først og fremmest om at finde mit niveau igen. Om det bliver om et eller to år, ved jeg ikke. Selv hvis det bliver enden på min karriere som cykelrytter, så vil jeg stadig være indenfor den her sport,” fortæller Team Virtu Cycling-rytteren til TV 2 SPORT.

 

I 2008 trådte Guldhammer ind på den danske kontinentalscene, og året efter vandt han U23-udgaven af Liége-Bastogne-Liége, U23 DM i linjeløb samt ungdomskonkurrencen ved Post Danmark Rundt. I alt lyder den 29-årige danskers CV på 23 sejre i både ind- og udland. Den danske Team Virtu Cycling-profil håber på at gøre sit comeback til kontinentalscenen i maj i år.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG