Tour Down Under overvejer holdtidskørsel
23. januar 2018 13:08 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

Tour Down Under har aldrig haft en holdtidskørsel i løbets historie. Det kan der nu blive lavet om på, eftersom løbsdirektøren åbner op for muligheden fremadrettet. 

Da sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) i søndags kunne lade sig hylde som vinder af Tour Down Under, var det efter et løb, hvor disciplinen holdtidskørsel ikke havde bidraget til denne sejr. Skulle Impey gå med ambitioner om at gentage triumfen, i årene der kommer, kan billedet komme til at se anderledes ud. Løbsdirektør Mike Turtur går nemlig med planer om at ændre i løbets anatomi således, at holdtidskørsel bliver integreret løbet.

 

”Det kommer til at ske i fremtiden, men jeg ved ikke hvornår. Det er mere sandsynligt, at der kommer en holdtidskørsel end en enkeltstart, da en holdtidskørsel passer bedre til løbet”, udtaler Turtur ifølge radsport-news.com.

 

En eventuel fremtidig holdtidskørsel vil sandsynligvis komme til at ligge i løbets første halvdel, og dermed bringe en helt ny dimension til løbet.

 

Spændingen må ikke forsvinde
Turtur er dog meget opmærksom på at få integreret holdtidskørslen på en måde, som ikke tager spændingen om den samlede sejr ud af løbet for tidligt.

 

”For et par år siden så man Tony Martin vinde den første etape i Beijing, og efter det var løbet afgjort. Distancen og disciplinen er aspekter, som man virkelig skal tænke over, eftersom nogle hold er bedre end andre”.

 

Dermed ser det ud til, at Tour Down Under nok engang vil bringe en ny dimension til løbet. I løbets første år på WorldTouren var det en ren sprinterfest, hvorfor for eksempel André Greipel vandt det samlet i 2008. Sidenhen gjorde arrangørerne løbet væsentlig hårdere ved blandt andet at lave etapemål på toppen af Willunga Hill. Og nu kunne meget så tyde på, at fremtidens vindere af Tour Down Under også skal have visse evner i holdtidskørsel for at kunne ende øverst på podiet. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk