Tour Down Under får ligeløn
22. januar 2018 15:05 af Jørgen Nielsen Foto: Orica-Scott

Det netop afsluttede WorldTour løb Tour Down Under, hvor mændenes udgave blev endeligt afgjort i går, bliver det første professionelle cykelløb på højt plan, der indfører ligeløn dvs. lige præmier for mænd og kvinder.

I går vandt Daryl Impey mændenes udgave af det store australske løb, mens Amanda Spratt tog titlen blandt kvinderne for to uger siden.

 

Forskellen var blandt meget andet, at Amanda Spratts bankbog kun blev beriget med en brøkdel af det beløb, som Daryl Impey kunne glæde sig over.

 

Men fra 2019 er det slut med uligheden: Tour Down Under bliver det første WorldTour løb i verden med ligeløn, fortæller Het Nieuwsblad.

 

”Vi snakker om atleter på toppen af deres karriere. De er dybt professionelle og talentfulde. Det er kun rimeligt og ærligt, at de får det samme i præmie som mændene både for etapesejre og for det samlede klassement. Vi bliver det første store cykelløb i verden, hvor der bliver lighed mellem mænd og kvinder, og jeg er stolt over, at vi kan tage dette skridt for at støtte de kvindelige ryttere”, siger sportsministeren fra delstaten South Australia, Leon Bignell.

 

I år så det samlede regnskab således ud, at præmiesummen til fordeling blandt kvinderne var i alt, hvad der svarer til 9.800 euro, mens mændene havde omkring 70.000 euro til fordeling. Delstaten South Australia lægger næste år yderligere 60.000 euro i kvindernes præmiepulje, og de kommer således på samme niveau som mændene.

 

Årets vinder Amanda Spratt, der sikkert godt kunne have tænkt sig, at udviklingen var gået lidt stærkere, kaldte beslutningen for ”et stort skridt i kampen for lighed”.

 

Der er allerede præmiepuljer af ens størrelse til disciplinerne ved VM, men derudover ser det stadig sort ud for kvinderne. Fx har de ingen mindsteløn, og adskillige kører faktisk professionelt uden at få betalt andet end deres udgifter og må leve af personlige sponsorater.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk