Tour de Yorkshire udvides fra tre til fire dage
21. september 2017 21:40 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Det blot to år gamle Tour de Yorkshire har været så stor en succes, at det nu udvides fra tre til fire etaper gældende fra næste sæson.

Siden 2009 har Tour de France som hovedregel lagt Grand Depart i udlandet hvert andet år. Mønstret blev dog brudt i 2015, da starten i Utrecht var andet år i træk, at hele cirkusset tog sin begyndelse uden for Frankrigs grænser.

 

Året før vandt Marcel Kittel massespurten på første etape, som gik fra Leeds til Harrogate i Yorkshire-området. Massevis af tilskuere fulgte rytterne i de tre dage i Storbritannien, og det stod klart, at interessen for cykling var moden til et tilbagevendende etapeløb.

 

Dette mundede ud i Tour de Yorkshire, hvis jomfruudgave løb af stablen det følgende år med et ganske stærkt og farverigt felt med navne som Bradley Wiggins, Marcel Kittel, Greg van Avermaet, Samuel Sanchez og danske Marc Hester.

 

Siden da er det gået slag i slag, og dette får nu løbsarrangørerne til at udvide løbet med endnu en etape. Næste års udgave løber dermed helt fra den 3. til 6. maj, mens også damernes løb kommer til at bestå af to etaper frem for den hidtidige ene.

 

”Tour de Yorkshire er en ægte succeshistorie, og måden, hvorpå løbet er vokset i de sidste fire år, har været helt utrolig,” siger Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme i forbindelse med udvidelsen.

 

Tour de France arrangeres af organisationen A.S.O, som også står bag Tour de Yorkshire i samarbejde med Welcome to Yorkshire.

 

”Mængden af tilskuere og deres passion har ikke kun overrasket mig, men også rytterne. De bliver altid overvældet af den modtagelse, de får, og de ser allerede frem til at vende tilbage i 2018,” lyder det fra Prudhomme.

 

Listen over vindere af løbet består indtil videre af Lars Petter Nordhaug, Thomas Voeckler og Serge Pauwels, mens hollandske Dylan Groenewegen har rekorden for flest etapesejre med tre triumfer på de i alt ni kørte etaper i løbets historie.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG