Tony Martin om Froome-sag: En skandale
14. december 2017 13:02 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Tony Martin kalder hele Chris Froome-sagen om hans positive dopingprøve for en skandale. Han mener Sky og Froome får særbehandling af UCI. 

Antallet af kommentarer fra diverse fagfolk og cykelryttere vedrørende Chris Froomes positive dopingtest, fortsætter med at pryde diverse forsider. Nu har Tony Martin også blandet sig i debatten med et længere skriv på sin Facebook-profil. Martin hævder blandt andet i sin kommentar, at Froome og Sky får en slags særbehandling af UCI.

 

"Andre atleter bliver suspenderet straks efter en positiv test. Han og sit hold får tid af UCI til at forklare det hele. Jeg kender ikke andre lignende eksempler i den seneste tid. Det er en skandale, og han skulle i det mindste ikke have fået lov til at stille op til VM," siger han. "Ikke kun tilskuerne, men også jeg, får starks et indtryk af, at der foregår noget bag kulissen. At der bliver indgået aftaler, så han slipper ud af sagen. Får han og sit hold særstatus?"

 

Går forrest i kampen mod doping 

Martin har tidligere været kendt for at kommentere dopingsager. Han forsøger at være åben og skabe lighed blandt alle cykelryttere. 

 

"Denne sag er et stort slag for den svære anti-doping kamp, som jeg selv og andre ryttere, som Marcel Kittel, leder. Vi har brug for en konsekvent og transparent tilgang fra UCI. Denne sag er hverken konsekvent eller transparent. Den er uprofessionel og unfair."

 

Tony Martin har sammen med Marcel Kittel og John Degenkolb gået forrest i kampen mod doping i Tyskland, og var essentielle brikker, da Tysk TV på ny sendte Tour de France i 2016 efter 00'ernes mange skandaler. 

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG