Tom Boonen er ny ambassadør for belgisk cykelprojekt
23. februar 2018 06:33 af Mathias Høj Foto: A.S.O.

Det belgiske cykelprojekt, Captains of Cycling, fik torsdag en ”ny” mand med diagentstokken.

I april sidste år takkede en tidligere verdensmester samt fire-dobbelt vinder af Paris-Roubaix af for en lang karriere som professionel cykelrytter. Manden, der er tale om, er belgiske Tom Boonen. Med over 60 sejre i karrieren fra 2007 til 2017 har den belgiske topsprinter samt klassikerrytter haft stor indflydelse på nyere tids belgisk cykelsport. En belgisk cykeltradition, der rummer store historiske personligheder, hvoraf den største er Eddie Merckx.

 

Da Boonen har trådt ud af pedalerne på professionelt niveau, har den 37-årige belgier nu erhvervet sig muligheden for at gøre indflydelse i kulissen omkring den belgiske cykelkultur. Torsdag blev det nemlig annonceret at Boonen bliver ny ambassadør for det belgiske cykelprojekt, Captains of Cycling, der blandt andet støtter det belgiske WorldTour-hold Lotto Soudal. Et cykelprojekt, der forsøger at promovere samt skabe de bedste rammer for belgisk cykling på allerhøjeste niveau.

 

Captains of Cyclings direktør, Paul De Geyter, udtrykker stor tilfredshed med den nyudvalgte ambassadør. En titel, der ifølge Geyter er mere end passende til Boonen.

 

”Jeg er meget tilfreds med at Tom vil bidrage til Captains of Cycling-projektet samt at rådgive Lotto-Soudal holdet. Forhåbentlig er dette begyndelsen til et succesfuldt samarbejde over mange år. Tom bliver ambassadør for Captains of Cycling. Det var naturligt at titlen passede bedst til Tom. Som cykelrytter var han allerede en ambassadør for belgisk cykelsport. Dette er blot en fortsættelse af hans promovering af sporten,” fortæller Geyter i en pressemeddelelse.

 

Boonen er også selv meget begejstret for sin nye stilling i det belgiske cykelprojekt, som belgieren nøje har fulgt fra sidelinjen. Den 37-årige tidligere toprytter glæder sig nu til at promovere belgisk cykling i kulissen fremfor på cyklen.

 

”Sidste år fulgte jeg Captains of Cycling fra sidelinjen. Paul har fortalt mig mere omkring projektet, og jeg betragter det som en udfordring til at støtte dette projekt som ambassadør. Jeg synes, at jeg som rytter promoverede belgisk cykling, hvilket jeg også vil forsøge i min nye rolle. Cykling har altid været folkets sport, og Belgien har en umådelig cykelhistorie. Både fans og ryttere føler sig forbundet med sporten,” fortæller Boonen i en pressemeddelelse.

 

Den 37-årige belgier, der er tre-dobbelt Flandern Rundt-vinder, ser samtidig frem til at rådgive Lotto-Soudal, hvor Boonen i forvejen kender en del af personalet.

 

”Min rolle for Lotto-Soudal-holdet bliver rådgivning. Der vil ikke blive kigget over skuldrene, men på de områder, hvor jeg kan dele min erfaring, vil jeg glædeligt gøre det. Selvfølgelig kender jeg meget af personalet samt rytterne, så jeg behøver ikke så meget tilpassing på holdet,” fortæller den tidligere belgiske toprytter i en pressemeddelelse.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG