Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Tidligere treer i Touren indstiller karrieren

Del på Twitter
Del på Facebook

19.05.2017 kl. 12:18 af Christian Berg.

Jurgen Van den Broeck er ikke at finde i det professionelle cykelfelt, når næste sæson skydes i gang.

Jurgen Van den Broeck opnåede i 2010 karrierens største resultat, da han kørte på podiet i Tour de France som samlet nummer tre. I årene omkring 2010 hentede belgieren mange flotte klassementsresultater hjem i de største etapeløb heriblandt en fjerdeplads i 2012-udgaven af den franske Grand Tour.

 

Efter han rundede 30 år, har LottoNL-Jumbo-rytteren holdt sig mere i skyggen som hjælperytter, og nu er han klar til at træde helt væk fra cykelsportens rampelys. Van den Broeck indstiller nemlig karrieren efter denne sæson, der er hans 14. i det professionelle felt.

 

”Jeg lytter til min krop og mit hjerte. Man kan kun være professionel cykelrytter, hvis man dedikerer sig 100 procent. Det bliver sværere og sværere at opnå det og at være væk fra familien så meget,” siger han i en pressemeddelelse.

 

”Min nuværende hjælperrolle passede mig bedre over årene. Jeg er meget taknemmelig for, at holdet har tænkt på, hvad der er bedst for mig.”

 

Selvom den 34-årige belgier kan se tilbage på mange topklassementsplaceringer, har han ikke ligefrem taget den ene sejr efter den anden. Faktisk har han kun vundet to professionelle løb, nemlig det belgiske enkeltstartsmesterskab i 2015 og en etape i Critérium du Dauphiné i 2011. Det betyder dog ikke meget for Van den Broecks sportsdirektør, Merijn Zeeman, der er imponeret over karrieren.

 

”Jurgen kan se tilbage på en smuk karriere. Han kan være stolt af den. Jeg beundrer hans ærlighed i denne sag. Vi har snakket meget sammen om hans beslutning. Hans fokus forbliver på Giro d’Italia og hans rolle som hjælperytter i det løb. En succesfuld Giro d’Italia vil understrege Jurgens allersidste sæson som rytter,” siger sportsdirektøren.

LÆS OGSÅ:

Team LottoNL-Jumbo forlænger med hollandsk rytter »

LottoNL sender stærk duo til Vueltaen »

Boom straffes for sejrsgestus »

Boom! Lars vandt mini-Amstel i BinckBank »

Lobato gjorde ende på svær tid: Jeg tabte aldrig troen »

SENESTE

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk