Tidligere Sky-rytter klar til karrierens vigtigste sæson
03. december 2017 16:38 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Unipublic

Nathan Earle får i 2018 en ny chance som professionel, efter han i 2015 og 2016 blev vraget af henholdsvis Team Sky og Drapac.

Australske Nathan Earle har haft nogle vanskelige år, siden han i 2014 blev professionel for storholdet Team Sky. Briterne skrev kontrakt med ham på baggrund af, blandt andet, en flot 2013-sæson med topplaceringer i nogle af Asiens største cykelløb, men den all-rounderen formåede hverken at slå igennem på WorldTouren eller i sit efterfølgende ophold på det professionelle kontinentalhold Drapac Professional Cycling.

 

Derfor tog han i år skridtet ned til kontinentalcykling, og med en flot sæson for det japanske Team UKYO er interessen fra professionelle mandskaber genopstået - denne gang fra Israel Cycling Academy, som har forhåbninger om en plads i Giro d’Italia 2018.

 

”Det er helt utroligt. Det viser bare, at hårdt arbejde og dedikation betaler sig,” siger all-rounderen til Cyclingnews.

 

”Det er virkelig motiverende for mig at tiltræde dette hold. Det er så spændende, at jeg nu får chancen for at få gang i min karriere igen på så højt et niveau. Den kommende sæson bliver den største i min karriere.”

 

Nathan Earle er godt nok gået hen og blevet 29 år, men han føler alligevel, at han hele tiden forbedrer sig.

 

”Jeg føler, at jeg er stærkere end nogensinde før - i udholdenheden, men faktisk også på alle andre parametre. Vi har endnu ikke fået vores løbsprogram, men skulle vi ende med at komme med til Giroen, ville jeg elske at bygge min sæson op om det løb.”

 

Blot et tal for Team Sky

At Earles ’genfødsel’ først kommer nu, hænger i høj grad sammen med hans mislykkede ophold på Team Sky. Briterne, som er kendt for deres kontrollerende og defensive stil, var nemlig ikke noget godt match for australieren.

 

”Jeg plejede virkelig at føle noget for sporten, men det forsvandt lidt dengang, da jeg ikke fik lov til at køre den slags cykelløb, som skaffede mig min professionelle kontrakt i første omgang. Det tog mig et godt stykke tid, før jeg fandt mig selv igen,” indrømmer han.

 

”På Team Sky var jeg i bunden af et meget mekanisk hierarki, hvilket gjorde, at jeg hverken følte mig værdsat eller som en rigtig del af holdet. Jeg var blot et tal for dem, hvilket gjorde, at jeg meget nemt kunne erstattes.”

 

”Lige fra starten af følte jeg, at samarbejdet nok ikke ville vare mere end de to år, som vi havde kontrakt på, og det er jo ikke nogen fed følelse. Jeg tror, at man får mest ud af en atlet, når han eller hun føler sig velkommen og imødekommet på et hold. Det er meget vigtigt for mig, at jeg kun kører på den slags hold under resten af min karriere.”

 

Nathan Earle forventer at starte sin sæson med nogle løb i sit hjemland, hvor det blandt andet bliver til deltagelse i Cadel Evans Great Ocean Road Race, Herald Sun Tour og de nationale mesterskaber. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk