Thomas til start i Roubaix uden klassikertræning: Alt kan ske
13. februar 2018 09:48 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Geraint Thomas gør i år comeback i Paris-Roubaix, som dog primært fungerer som optakt til Grand Tour-sæsonen.

Geraint Thomas har ikke kørt Paris-Roubaix, siden han i 2015 noterede sig for en DNF. Tidligere har briten dog opnået pæn succes i de brostensbelagte klassikere med henholdsvis en syvende- og en ottendeplads i Paris-Roubaix og Flandern Rundt i 2014. Nu vender han tilbage til det terræn, som i mange år kendetegnede ham som cykelrytter, når han stiller til start i Helvedet i Nord.

 

”Jeg ser virkelig frem til det. Jeg elsker at køre klassikerne - det var dem, jeg fulgte i min barndom, og jeg har før haft relativt stor succes i dem,” siger Geraint Thomas til Team Skys hjemmeside.

 

Cykelryttere kører altid for at vinde, men Paris-Roubaix har umiddelbart ikke førsteprioritet, for Thomas har ikke i sinde at forberede sig minutiøst efter at tage sejren.

 

”Jeg vil stadig træne som en etapeløbsrytter for at kunne køre så stærkt som muligt, når det går opad. Mit punch og min evne til at holde en meget høj fart over kort tid kommer helt sikkert ikke til at være så god, som den kunne have været,” siger Thomas, der dog alligevel er optimistisk.

 

”Formen bør være god, og det er stadig et cykelløb. Alt kan ske - især i Roubaix. Der har været nogle overraskende vindere gennem tiden. Jeg håber at være med mod slutningen. Hvis jeg kan være der for at hjælpe en holdkammerat til sejren, vil det være fantastisk,” lyder det fra Thomas, som formentlig vil få selskab af blandt andre Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Luke Rowe, Ian Stannard, Dylan van Baarle og Lukasz Wisniowski på Team Skys særdeles stærke Roubaix-hold.

 

Han har de seneste syv år kørt Tour Down Under, men den tidligere Paris-Nice-vinder starter først sin 2018-sæson i morgen, når Volta ao Algarve begynder.

 

”Jeg håber, at den langsommere start vil hjælpe mig i Touren - det er i hvert fald planen, så jeg kan være frisk lidt længere hen i løbet. Forhåbentlig møder jeg op til Touren i god form.”

 

Geraint Thomas’ program frem mod Tour de France består af Volta ao Algarve, Tirreno-Adriatico, Paris-Roubaix, Liège-Bastonge-Liège, Tour de Romandie og Criterium du Dauphiné.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk