Thomas: Jeg talte ned efter hver kilometer
10. juni 2018 20:52 af Anders Schelde Mai Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Waliseren sikrede sig den samlede sejr i Critérium du Dauphiné, selvom han var på grænsen på målstigningen.

Se Geraint Thomas køre over stregen som vinder af Critérium du Dauphiné

Geraint Thomas’ forsvar af den Critérium du Dauphiné blev sat på sin hidtil mest alvorlige prøve, da waliseren punkterede med 41 kilometer til mål. Det lykkedes dog for Team Sky at få bragt deres kaptajn tilbage til fronten af feltet, hvor AG2R La Mondiale kørte stærkt

 

”Punkteringen hjalp ikke, da jeg skulle jagte for at komme tilbage, men drengene var utrolige, de kørte godt for mig, og jeg havde benene til at komme tilbage,” siger Geraint Thomas i en pressemeddelelse.

 

På løbet afsluttende stigning var Thomas med hver gang, Romain Bardet og Adam Yates angreb. Men på de sidste par hundrede meter måtte briten slippe sine to rivaler. På dette tidspunkt vidste Thomas dog godt, at den samlede sejr allerede var i hus, da han inden etapen var et minut og 29 sekunder foran Yates og to minutter og et sekund foran Bardet.

 

”Jeg talte ned efter hver kilometer på den sidste stigning, og jeg vidste, at jeg kunne tabe omkring et minut og 20 sekunder til Yates, så for hver kilometer blev jeg mere og mere selvsikker og glad. Da de begyndte at spurte med 300 meter igen, tænkte jeg bare, at det endelig var slut,” forklarer Team Sky-rytteren.

 

Den samlede sejr i Critérium du Dauphiné er Geraint Thomas’ anden i et WorldTour-etapeløb efter hans sejr i Paris-Nice fra 2016. Nu bliver waliserens næste mål Tour de France, hvor han efter planen skal være hjælperytter for Chris Froome.

 

”Nu vil jeg bare nyde denne sejr, hvile, restituere og se frem mod juli,” slutter Thomas.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG