Theuns vil vinde store løb på Sunweb
10. december 2017 15:36 af Frederik ZeunerFoto: Sirotti

Efter to succesfulde år hos Trek-Segafredo skifter Edward Theuns næste år til Team Sunweb. Her er hans mål at vinde endnu flere og større løb, end han tidligere har gjort.

Belgiske Edward Theuns kørte i 2015 en fremragende sæson for Topsport Vlaanderen-Baloise, hvor han i sær i forårsklassikerne viste højt niveau. Det medførte en toårig kontrakt med Treak-Segafredo, hvor han viste sit værd som hjælperytter, mens han også i flere tilfælde gav prøver på sin hurtighed. I 2017 blev det blandt andet til en etapesejr i BinckBank Tour og én i Tour of Turkey.

 

I 2018 har han nu valgt at skifte hold, da tyske Team Sunweb har skrevet en toårige kontrakt med belgieren. Her håber han fortsat at kunne være en værdifuld hjælper for holdet, men han vil også vise sit værd i forårsklassikerne, hvor målet er sejre.

 

”Min Ambition er at vinde så mange løb som muligt. Det er selvfølgelig en drøm at vinde Flanderen Rundt, Paris-Roubaix eller en etape i Tour de France. Hvis det ikke lykkes, så vil jeg ikke sige at min karriere har været mislykket. Men jeg håber virkelig på at vinde en forårsklassiker. Jeg har været på podiet i Dwaars door Vlaanderen to gange - så kan jeg altså også vinde,” siger Edward Theuns til wielerflits.nl.

 

Flanderen eller Roubaix?
Mange af de ryttere, der gør sig gældende i forårsklassikerne drømmer enten om Paris-Roubaix eller Flanderen Rundt. Om man er til de stejle hellinge i Flanderen eller de knudrede pavéer i Nordfrankrig er meget individuelt, men ofte har rytterne en præference. Edward Theuns er heller ikke i tvivl om, hvilket løb han helst vil vinde:

 

”Jeg har altid haft følelsen af, at jeg er bedre i Roubaix end i Flanderen. Roubaix er et løb, hvor den taktiske del er helt afgørende. Det passer mig meget godt. Men jeg fortsætter med at udvikle mig, og jeg kommer stærkere og stærkere ud hvert år. Måske kan jeg en dag være med i finalen i Flanderen Rundt også? Men for mig er Roubaix det største. Hvis du beder mig vælge mellem de to løb, så er det den jeg vælger,” siger Edward Theuns.

 

På Team Sunweb skal Theuns blandt andet kæmpe om kaptjanrollen med danske Søren Kragh Andersen, der også drømmer om de hårde brosten i Nordeuropa. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk