Prøv vores nye app
Test: Spændende australsk mærke rammer nu Danmark
15. maj 2018 11:55Foto: A.S.O.
af Thomas Christiansen

MAAP’s overgangssæt, med langærmet jersey og bib-shorts, har alle muligheder, for at få fat i et ungt publikum, der vægter design lige så meget som funktion. Og så har MAAP en garantiordning, der differentierer sig.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vejledende udsalgspris:

Circuit Team Bib 2.0-shorts 1370,-

Cirquit Winter LS-jersey 1250,-

 

På det danske marked for cykelbeklædning er australske MAAP, et af de sidste nye skud på stammen. Da MAAP endnu er relativt ukendt herhjemme, vil det derfor være naturligt, at starte denne test, med en kort præsentation.

 

Om MAAP
Australske MAAP er blot fire år gammelt, og firmaet er baseret i Melbourne. MAAP profilerer sig på high end-cykelbeklædning, og på kort tid har man markeret sig globalt, blandt andet på grund af det anderledes design, og fordi al produktion foregår i Italien og Australien.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Inspireret af surfer- og skatermiljøet

Den ene af MAAP’s grundlæggere, Jarrad Smith, var i en årrække engageret i Melbournes cykelmiljø - både som aktiv og som træner. Han fik gennem årene, oparbejdet masser af viden om cykeltøjs funktionalitet. Men high-end cykeltøj skal ikke ”bare” være funktionelt, det skal også se godt ud, så Smith tog kontakt til designeren Oliver Cousins, der kunne bidrage med 13 års erfaring fra tøjbranchen.

 

Sammen opstillede Smith og Cousins en række parametre, der skulle differentiere MAAP fra de traditionelle brands inden for cykelbeklædning.

 

Man ville gerne skabe et brand, der - ud over at henvende sig til cykelryttere - også var et livsstilsbrand, og et af de banebrydende tiltag var, at man lod sig inspirere af Australiens surfer- og skatermiljø.

Annonce

 

Allerede fra dag ét var firmaets kollektioner derfor præget af pang-farver, skinnede stoffer og anderledes design. Avancerede testmetoder som vindtunnelforsøg blev også taget i brug, og man har alle årene vægtet, det rigtige stofvalg højt.

 

Det kan konstateres, at missionen lykkedes. MAAP blev introduceret i 2014, og på mindre end fire år er man ekspanderet langt ud over Australiens grænser, og firmaets produkter fås nu i både Europa og USA.

 

Og det går så godt, at MAAP ud over kerneopgaven - produktion og salg af cykelbeklædning - også arrangerer en række cykelevents i forskellige europæiske storbyer henover sommeren.

 

Nu er MAAP som nævnt kommet til Danmark, og Feltet.dk har testet et let sæt, bestående af et par Circuit Team Bib 2.0-shorts samt en langærmet Cirquit Winter LS-jersey.

 

 

God pasform i foroverbøjet stilling

Både jersey og bukser sidder tæt og lægger op til race. Cirquit Team-shortsene er designet stilrent i en marineblå farve med reflekser og MAAP’s logo på begge bukseben.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Man har anvendt italiensk 4-way-stretch, som gør, at bukserne sidder tæt, samtidig med at de både er behagelige at have på og fleksible at bevæge sig i. Puden er placeret sådan, at effekten er størst i foroverbøjet racerstilling, og her virker den efter hensigten - også efter flere timer i sadlen.

 

Cirquit Winter-jerseyen har samme basisegenskaber som bukserne, idet den sidder tæt, men er fleksibel at bevæge sig i. Ærmerne er lange, men trøjen har så megen lethed over sig, at den fint lever op til jersey-betegnelsen.

 

Jerseyens lethed betyder dog også, at der er grænser for, hvor megen vind, den kan holde ude. Yderstoffet er både vind- og vandafvisende, men kun til en vis grænse, så en vest i baglommen vil være en god ide på kølige dage. Der er tre lommer bagpå. De er lette at komme til, og der er god plads, men alle er åbne. Personligt foretrækker jeg, når mindst én af lommerne kan lynes, men det er ikke tilfældet her.

 

Farvedesignet er et miks af samme mørkeblå farve, som også anvendes på bukserne, samt gule og røde partier.

Annonce

 

At jerseyen betegnes som et vinterprodukt er dog misvisende - i hvert fald efter danske forhold. En typisk australsk vinter, der som bekendt topper i juli/august, byder på meget varmere klima end en europæisk vinter, og Cirquit Winter LS-jerseyen er bestemt ikke til dansk vinterbrug.

 

Den er dog yderst velegnet til den europæiske overgangsperiode. Måske burde MAAP overveje en justering af deres produktnavne?

 

Flot garantiordning

Min personlige erfaring med cykeltøj siger, at man skal være varsom med forskellige producenters størrelsesguides. Flere italienske mærker er så små i størrelserne, at jeg ofte skal gå et eller to numre op, før det passer. Men der er fin overensstemmelse mellem MAAP’s mål og de mål, man bruger i sit hverdagstøj.

 

Selv er jeg 181 centimeter høj og bruger normalt størrelse 30 i jeans og M i skjorte. Det svarer fint til størrelse M i MAAP’s kollektion, der tilbyder størrelser i XS, S, M, L og XL.

 

MAAP har endnu ikke fysiske salgssteder i Danmark. Det optimale er naturligvis, at prøve det tøj, man skal købe, så det vil altid forbundet med en vis usikkerhed at bestille over nettet.

Annonce

 

Læs også
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet

 

Men regn som udgangspunkt med, at størrelsen passer, og hav i baghovedet, at MAAP’s garantiordning indebærer, at tøj kan ombyttes (eller man kan få pengene tilbage) de første 60 dage efter køb. Via MAAP’s udvidede garantiordning tilbydes kunden endda 40 % i rabat på nyt tøj, hvis det ”gamle” tøj ødelægges i forbindelse med styrt.

 

 

Grundig finish

At tøjet er fremstillet i Italien - og ikke på en fabrik i Østeuropa - løfter kvaliteten på flere områder. Den sidste finish er medtænkt i syningerne og ved afslutningen på ærmer og ben. MAAP’s konstruktører har ligeledes været omhyggelige i deres stofvalg, og tøjets aerodynamiske egenskaber er som nævnt testet i vindtunnel.

 

Alt andet lige vil det naturligvis være dyrere, at fremstille tøj i Vesteuropa frem for længere østpå, men de ekstra penge er efter min mening givet godt ud, også selv om MAAP’s produkter ligger i den højere ende rent prismæssigt.

 

Opsigtsvækkende design

Om man kan lide pang-farver og kulørt design eller ej er en smagssag. Men visse af MAAP’s produkter skiller sig visuelt meget ud. Gå eventuelt ind på MAAP’s hjemmeside og tjek kollektionerne ud! Intet af tøjet er skabt til, at man kan ”snige sig langs panelerne”. Men det er også her - altså i designet - at MAAP for alvor differentierer sig, og det vil helt sikkert appellere til en målgruppe.

Annonce

 

Holder faconen og farverne

I testperioden har jeg kørt over 1.000 kilometer i MAAP-tøjet, og det er vasket otte-ti gange. Selv efter sidste vask fremstår farverne med samme ”friskhed”, som de havde fra start. Tøjets elasticitet og form er ligeledes den samme, som den var i starten af testen.

 

Konklusion

Først og fremmest er MAAP et frisk pust på markedet for cykeltøj, hvor en del producenter i mange år har kørt på det ensfarvede og diskrete look.

 

MAAP’s mest spraglede kollektioner vil sikkert dele vandene, men det sæt, Feltet.dk har testet, er relativt afdæmpet i designet og fremtræder flot. Det funktionelle er medtænkt, og pasformen på det testede sæt lægger mere op til race end til mange timers hyggekørsel i oprejst stilling.

 

Min endelige konklusion bliver, at MAAP med overgangssættet vil finde sin største målgruppe blandt det yngre publikum, som både ønsker nyt og anderledes design, men uden at man går på kompromis med funktionaliteten. 

 

Stillet til rådighed af:

MAAP

Annonce

 

               

Feltet.dk's vurdering:

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted

Annonce

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker

Annonce

Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
VIS FLERE

Annonce