Prøv vores nye app
Test: Assos milleJacket_evo7
06. januar 2018 08:00Foto: A.S.O.
af Morten Andersen

En gennemtænkt vinterjakke som er kraftig og robust, men alsidig og gennemtænkt, så den fungerer hen over hele vinteren. Skal du kun eje én vinterjakke til det hele, så er her et godt bud.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

Vi oplever i øjeblikket årets korteste dage og hvis man vil ud på rammen og træne, så kræver det noget gear, som kan holde til lidt af hvert, nu hvor vinteren raser på sit kraftigste.

 

En af de allervigtigste ting, som man kan proppe i sin vintergarderobe er en god vinterjakke. Vi har haft fingrene i Mille Evo7-jakken fra Assos, som ifølge producenten selv er lidt af et omdrejningspunkt i kollektionen af vintertøj.

 

Den er nemlig designet til at klare alt, hvad vintercyklingen kan byde på af unoder. Først og fremmest kulden og heri vinden, som spiller en væsentlig rolle i nedkølingen. Men også vand som en god vinterjakke skal kunne klare.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Vi har kørt jakken igennem møllen for at se, hvad den kan klare i praksis.

 

Farve: Sort/rød
Størrelser: XS-XL, XLG, TIR
Vejl. pris:  Kr. 1899,-

 

Annonce

 

Test

Assos beskriver selv jakken som en af de mest hårdføre i deres kollektion. Det får man en klar forståelse for med jakken i hånden, for det er en tyk og kraftig en af slagsen.

 

Som Assos har for vane, så synes hele pakken ret godt gennemtænkt, hvilket listen af features illustrerer tydeligt. Jakken er nemlig proppet med løsninger, når det kommer til konstruktion, materialer og design, som det viser sig giver en bundsolid vinterjakke.

 

En ’rigtig’ vinterjakke

Som sagt bemærker man især den kraftige kvalitet, når man første gang pakker jakken ud og undersøger den. Hvor trenden de seneste sæsoner har peget imod lettere og minimalistiske produkter - også i vinterkollektionerne - så går Assos en smule imod strømmen her og leverer en mere robust og kraftig jakke.

 

Det giver sig især til kende i selve konstruktionen, som Assos kalder twinDeck. Det dækker reelt over en to-lags-konstruktion, hvor yderdelen er et nyt, vandtæt tekstil kaldet Plutocrat og indersiden er en mere klassisk, foret kvalitet, som er opbørstet for at give rytteren den lune fornemmelse. 

 

Fit og mere teknologi

milleJacket_evo7 har Assos holdt i det, som de kalder for comfortFit. Det er den mest imødekommende pasform i kollektionen, som derved passer de fleste kropstyper.

 

Det betyder, at vi op lever en jakke, som ikke er racecut, men som har god plads. Den kraftige konstruktion vil aldrig indbyde til et race-look alligevel og det er ingenlunde jakkens ærinde, så i praksis betyder det snarere en jakke, hvor vi oplever masser af bevægelsesfrihed og måske vigtigst af alt, masser af mulighed for at justere sit eller sine base layers efter forholdene. Man kan således sagtens køre med to kraftige inderlag, hvis det er rigtig koldt, uden at det ødelægger hverken fit eller mulighed for at bevæge sig frit på cyklen.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

Derudover er jakken et sandt studie i Assos’ brug af de teknologier, som de kontinuerligt har udviklet og ikke mindst brugen af disse i praksis for at skabe en funktionel vinterjakke.

 

Et godt eksempel herpå, er egenskaberne i de stoffer, som er brugt på forskellige steder på jakken.

 

Foran, hvor man ikke tager imod ret meget vand grundet siddestillingen på cyklen, er der stort fokus på komfort med en stofkvalitet, som strækker i alle fire retninger og bevæger sig godt med kroppen. Stoffet er ekstra kraftigt, da forsiden er ekstra udsat for vindkøling på kolde dage, da den bryder vinden.

 

Ærmer og ryg, som derimod er udsatte hvis det regner, er konstrueret i et mere tætvævet stof, som tilbyder knap så meget fleksibilitet, men til gengæld kan tåle meget mere vand og forblive vandtæt. Yderligere has Assos forstærket dette stof med en DWR-behandling (Durable Water Repellent), som er med til at forstærke netop vandtætheden.

Annonce

 

Andre eksempler på gode gennemtænkte løsninger er brugen af et materiale kaldet Sens Heavy Tex, som er et kraftigt, men blødt og komfortabelt materiale, som Assos bruger på kraven og og ærmelukningerne om håndleddet. Det optimerer komforten mod huden, samtidig med at dets elastiske egenskaber skinner igennem og giver god aflukning fra vind og vand.

 

Også omkring lommerne på ryggens nederste del, udviser Assos fint know-how. Lommerne er konstrueret af et kraftigt, eksternt materiale, som er kraftigt og har masser af stretch indbygget i alle fire retninger. Det betyder, at ens ting i lommerne er beskyttede, mens der er godt med plads til dem - hvilket kan være nødvendigt, hvis man skal være ude længe i kulden. Tilmed er der en lomme, som kan forsegles via en lynlås, så telefon og andre sarte ting kan holdes 100 % tørre.

 

 

Varm og lun

Ude på landevejen leverer jakken som forventet, ud fra de forventninger som den kraftige kvalitet automatisk sætter. Jakken er lækker og den indvendige kvalitet giver straks en lun fornemmelse.

 

Man bemærker også straks den fine alsidighed, hvor Assos har haft fokus på at skabe en god allround-jakke, snarere end et produkt specifikt rettet imod ét bestemt formål.


Således er man godt beskyttet mod kulde, og det er let at justere med et eller flere base layers, hvis det er ekstra koldt.

Annonce

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Stoffet giver desuden fremragende regnvejrsbeskyttelse og selv på rigtig våde dage, har ikke så meget som en enkelt dråbe sneget sig igennem.

 

Det samme gælder vinden, hvor vi har haft lejlighed til at teste på ture med særdeles kraftig vind, uden at opleve nogen nedkøling. 

 

 

Kraftig vs. Minimalistisk

Som tidligere nævnt, så har den kraftige vinterjakke været en smule på tilbagetog i de seneste sæsoner til fordel for mere minimalistiske af slagsen. Men hvad fungerer så bedst, kan man passende spørge?

 

Det kommer an på formålet - og dog:

Annonce

 

I vores optik - efter at have haft lejlighed til at teste masser af forskellige typer hen over de seneste sæsoner - så har de tyndere vinterjakker sin plads på markedet, når der skal trænes hårdt og lidt mere kort om vinteren. Så får man lidt mere ’race-feel’ og lidt mindre at bære på, hvilket er fedt, når den skal fyres af.

 

Dog har vi endnu til gode, at opleve en tynd og ikke-foret vinterjakke, som kan holde os varme på de helt lange vinteture uden at man ødelægger komforten med alt for mange inderlag. Det samme gør sig gældende, hvis man skal rulle lange ture, hvor intensiteten ikke hele tiden er mindst semihøj.

 

Her har den mere klassiske milleJacket_evo7 sin helt store fordel. Jakken er lun og lækker og har klare fordele med sine uovertrufne alsidighed. Der er næppe nogle udfordringer, som man kan smide efter den på en vinterdag, som den ikke kan klare.

 

Faktisk har det overrasket os en smule, hvor godt den håndterer intensiv træning også, da den kraftige kvalitet godt kunne ventes at være for varm. Materialerne ånder dog fornuftigt, og man koger ikke over, hvis man smider selv hårde intervaller ind.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Det eneste kritikpunkt vi har oplevet, er at ærmernes konstruktion, men den forede indersiden og den vandtætte yderside, kan give lidt løst stof på ydersiden, så kan blafre i vinden i farten. Dog ikke noget som samlet set ødelægger oplevelsen.

Annonce

 

 

Konklusion

En lækker sag som både i konstruktion og materialevalg er flot sammensat. En rigtig vinterjakke til rytteren som vil have ét produkt, som bare fungerer i alle sammenhænge og vejrmæssige forhold, måske på nær hvis man er på jagt efter et decideret race-produkt til sin vintergarderobe.

 

Perfekt til den danske vinter, da den performer hen over et bredt temperaturspektrum og det er let at finjustere via kraftigheden på sit base layer.

 

Hvis du kun skal have én vinterjakke i dit skab, så er denne et rigtig godt bud! 

Feltet.dk's vurdering:

INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime

Annonce

Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

Annonce

Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Annonce

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
VIS FLERE

Annonce