Team Virtu Cycling går efter sejren i Normandiet
18. marts 2018 06:45 af Mathias Høj

Det danske kontinentalhold, Team Virtu Cycling, stiller mandag til start ved det ugelange franske etapeløb Normandiet Rundt. Ambitionen er den samlede sejr.

Normandiet Rundt blev første gang arrangeret i 1939, og det franske etapeløb har siden 2005 været en del af Europa Touren. På mandag skydes den 38. udgave af Normandiet Rundt i gang med deltagelse af tre danske kontinentalhold. Holdene er Riwal CeramicSpeed Cycling Team, Team ColoQuick og Team Virtu Cycling. Sidstnævnte har skruet ambitionerne helt op forud for det franske etapeløb i Normandiet, hvor holdets danske sportsdirektør, Michael Skelde, tror på den samlede sejr.

 

”Forventningen er, at vi går ned og kører om sejren. Vi tager til Normandiet for at vinde, og med det hold vi kommer med og den forberedelse, vi har haft, så ville det være uambitiøst andet,” fortæller Skelde i en pressemeddelelse.

 

Det danske kontinentalhold har haft en rigtig fin sæsonstart, hvor Asbjørn Kragh Andersen høstede en andenplads i det kroatiske endagsløb Trofej Porec, mens Kasper Asgreen viste storform i det andet kroatiske etapeløb Istarsko Proljece-Istrian Spring Trophy. Skelde ser derfor ikke kun én rytter som værende kandidat til den samlede sejr i Normandiet, men derimod et helt hold fuld af mulige kandidater.

 

”Vi har massere af muligheder, vi har sådan set ikke nogen, der ikke kan vinde. Det er mit udgangspunkt. Vi kan godt komme til at stå i en situation, hvor vi skal styre slagets gang, og dermed er det også fint, at vi har mere end ét kort at spille på, så vi er sværere at dække op. Selvom Asgreen viste, at han kørte stærkt i både Kroatien og Laigueglia, så har vi et bredt hold med flere potentielle vindere af løbet. Det kommer vi nok til at spille på indtil, at løbet sætter sig lidt,” fortæller den danske sportsdirektør i en pressemeddelelse.

 

Ved sidste års udgave af Normandiet Rundt blev den daværende Riwal-rytter, Nicolai Brøchner, bedste dansker. Den nuværende Holowesko-rytter endte på en samlet sjetteplads med 47 sekunder til løbets vinder Anthony Delaplace. Derudover har løbet også medført flere gode danske præstationer, da Jonas Gregaard og Rasmus Mygind i 2016 indtog henholdsvis første- og andenpladsen i bjergkonkurrencen.

 

Team Virtu Cyclings hold til Normandiet Rundt:

Torkil Veyhe, Alexander Kamp, Audun Brekke Fløtten, Asbjørn Kragh Andersen, Jesper Schultz og Kasper Asgreen

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG