Team Virtu Cycling forlænger med svensk mester
19. oktober 2017 14:00 af Anders Schelde Mai Foto: Frederik Maj

Den svenske mester Sara Penton forlænger med Team Virtu Cycling.

Danske Team Virtu Cycling og svenske Sara Penton har besluttet at forsætte samarbejdet i 2018. Svenskeren glæder sig til at tage endnu et år på det danske WorldTour-hold, hvor hun gennem den netop overståede sæson har kørt flere løb på højeste niveau, hvilket ifølge hende selv har været sjovt men også hårdt.

 

“Det har været et langt og hårdt år, men også sjovt og spændende. Det har været på højeste niveau med de bedste ryttere i verden, og det tager selvfølgelig på både krop og sjæl, men det har været fantastisk at rejse verden rundt og være en del af World Tour’en. Jeg er træt nu, men det har været et godt år, og jeg har virkelig nydt det,” siger Sara Penton.

 

Ambitioner på holdets og egne vegne

Nu ser hun frem til at fortsætte arbejdet med Team Virtu Cycling, hvor hun i mange løb har haft en leadout-rolle. En rolle som hun gerne vil forbedre sig i løbet af den kommende sæson. På trods af at hun føler sig godt hjemme i rollen som hjælperytter, så har den svenske mester også ambitioner om at kunne køre sin egen chance i løbet af næste sæson.

 

”Jeg har haft leadout-rollen i mange løb, og jeg kan lide det og vil gøre det endnu bedre. Jeg vil kunne sætte nogen op til at køre på podiet, det er en fantastisk følelse. Jeg kan godt lide rollen som hjælperytter, men hvis jeg kan finde et løb og planlægge det i kalenderen, så jeg kan være på mit bedste og få hjælp fra mine holdkammerater, kunne det være fedt. At stå på et internationalt podium ville være fantastisk,” sagde hun.

 

Stadig mere at lære

Pentons sportsdirektør Carmen Small forventer også, at svenskeren kan bygge videre på det, som hun viste i denne sæson. Hun påpeger især Pentons lyst til at lære og blive en bedre cykelrytter som værende kvaliteter, som kan være med til at få hende op på et nyt niveau. Pentons samspil med holdkammeraterne er ifølge Small også en vigtig grund til, at hendes forlængelse skaber glæde på holdet.

 

"Sara har haft sit gennembrud i år ved, at hun blev svensk mester, hvilket var sæsonen højdepunkt for hende. Hun er en god atlet og hun vil blive en endnu bedre cykelrytter, som året går. Jeg håber, at vi kan hjælpe hende til at nå et nyt niveau i næste sæson, hun har stadig mere at lære. Det gode ved Sara er, at hun stadig er sulten efter at lære og forbedre sig selv. Hun er fantastisk at have på holdet, da hun er med til at give en god atmosfære, og så giver hun altid alt for sine holdkammerat. Det er ikke noget, man kan lære en rytter - vi er heldig at have hende på holdet,” sagde Carmen Small.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG