Team Sunweb Women skaber sensationen - vinder VM-guld
17. september 2017 13:33 af Andy PedersenFoto: © Wouter Roosenboom / Team Sunweb

Der var stor hollandsk duel mellem Team Sunweb Women og Boels-Dolmans i dagens VM-løb for kvinder i holdtidskørsel. Lidt overraskende blev de forsvarende mestre, Boels-Dolmans, vippet af pinden, og dermed er Sunweb Women-mandskabet lidt sensationelt verdensmestre.

Danske Team Virtu Cycling Women var ramt af uheld på ruten, men lykkedes alligevel med at køre en femteplads hjem, mens sidste plads på podiet blev taget af det tyske Cervelo-Bigla-hold, hvor danske Cecilie Uttrup Ludwig altså vinder bronzemedaljer.

 

Løbsreferat:
Ganske modsat det frygtede, regnede det ikke i Bergen, da kvinderne skulle ud på ruten til VM i holdtidskørsel. Det danske mandskab, Team Virtu Cycling Women, var det første mandskab, som skulle afsted. Det danske mandskab satte en hurtig første mellemtid med 14 minutter rent, hvilket betød, at Christina Siggaard hurtigt måtte slippe rytterne.

 

Flere andre stærke mandskaber startede herefter, blandt andre hollandske Boels-Dolmans, Canyon-SRAM og Cervelo-Bigla. Uheldet var ude for Virtu Cycling Women, hvor Amber Neben punkterede. Det efterlod holdet med fire ryttere til over halvdelen af ruten.

 

Hollandske Team Sunweb Women kom herefter med hurtigste første mellemtid foran det danske mandskab, hvorefter også Cervelo-Bigla ville være med. De huggede yderligere 15 sekunder af Sunwebs tid, mens Canyon-SRAM placerede sig mellem de to mandskaber, mens Boels-Dolmans var fire sekunder langsommere end Cervelo-Bigla. Dermed var favoritfeltet sat i fronten.

 

Birkelundsbakken knækkede flere ryttere
De fire Virtu Cycling Women-ryttere var de første på den frygtede Birkelundsbakken. Her knækkede gruppen over i to, og det viste sig at blive en tendens for flere mandskaber. Team Virtu Cycling Women formåede dog at holde sig oppe foran de andre mandskaber, men under favoritterne på mellemtiden.

 

Team Sunweb sætter efterfølgende bedste mellemtid på toppen af Birkelundsbakken, inden Cervelo-Bigla toppede den med kun to sekunder. Også Canyon-SRAM kunne heller ikke true det tyske mandskab i front, og dermed måtte de nøjes med en tredjeplads på toppen af bakken. Boels-Dolmans var sidste mandskab over bakken, og satte bedste tid med 13 sekunders forspring.

 

Teknisk finale afgjorde medaljekampen
På det sidste tekniske stykke var Team Sunweb Women meget hurtige. Deres tid blev hele tre minutter hurtigere end Team Virtu Cycling Women, som indtil da havde haft bedste tid. Tyske Cervelo-Bigla skuffede på målstregen og var et halvt minut efter Team Sunweb. Ved tredje og sidste mellemtid var der spænding for alle pengene, da Boels-Dolmans kun var 0,22 sekunder efter Sunweb.

 

Canyon-SRAM blev taberen blandt favoritterne, da de kom i mål bag Cervelo-Bigla, og dermed var bronzemedaljerne ude for deres rækkevidde. Boels-Dolmans kunne ikke matche Team Sunweb Womens ufatteligt hurtige tempo på den sidste del af ruten, og kom dermed i mål 12 sekunder efter Team Sunweb Women. Dermed vandt Sunweb guld foran Boels-Dolmans og Cervelo-Bigla. Canyon-SRAM blev nummer fire, mens Team Virtu Cycling Women blev de bedste af holdene i klassen under favoritterne.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG