Team Sky stoppet af australsk færdselspoliti
13. januar 2018 21:30 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Vi kender det for det meste alle sammen: Færdselspolitiet ses engang imellem på den ene eller anden måde i trafikken for at håndhæve loven. Det ser man også i Australien, og nogle af dem, som for nylig har mødt de australske trafikmyndigheder, er det britiske Team Sky-mandskab.

Ligesom mange andre mandskaber er det britiske storhold naturligvis i Australien forud for det store australske cykelevent centreret omkring WorldTour-løbet Tour Down Under. På en træningstur i den australske by Adelaide blev det dog til lidt for meget for de lokale.

 

Politiet blev nemlig tilkaldt undervejs på en træningstur for holdet, hvor lokale angiveligt havde filmet uansvarlig kørsel fra et par ryttere for holdet, som blandt andet havde ført til, at en bil måtte lave en undvigelsesmanøvre for at undgå at ramme rytterne.

 

Derefter rykkede det lokale politi altså ud, og ifølge Cyclingpub.com blev storholdet stoppet, og ”belært” om, hvordan man skal færdes som cyklist på de australske veje. Derudover blev de ligeledes konfronteret med deres opførsel, hvorefter de fik lov at køre videre.

 

”Rytterne formåede ikke, at give plads til en fodgænger og kørte overfor rødt. Det var sådanne ting, de foretog sig,” siger en talsmand fra Adelaides politi ifølge Cyclingpub.com.

 

De australske myndigheder oplyser yderligere, at de har igangsat en kampagne op til Tour Down Under, hvor de udbreder oplysning om, hvordan man færdes sikkert i trafikken. De siger desuden, at de ikke havde regnet med, at Team Sky skulle blive en del af den kampagne, som kaldes for ”Operation Safe Cycling”.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG