Team Coop henter ung dansker
12. oktober 2017 13:38 af Anders Schelde Mai Foto: Team coloQuick-CULT

Louis Bendixen skifter til næste sæson til det norske kontinentalhold Team Coop

Den 22-årige Louis Bendixen skifter til næste sæson danske ColoQuick Cult ud med norske Team Coop. Bendixen har kørt på ColoQuick Cult gennem de to sidste år, men nu ligger fremtiden hos det norske hold. Selv ser han frem til at blive en del af det velorganiserede norske hold, som også har et løbsprogram, som tiltaler den unge dansker.

 

”Jeg glæder mig rigtig meget. Det er fantastisk at få chancen på et hold med sådan en professionel opsætning med gode trænere, en god basisorganisation og et godt løbsprogram. Derfor ser jeg gode muligheder for at hæve mit niveau og blive en endnu bedre cykelrytter i 2018,” sagde Bendixen i en pressemeddelelse.

 

Rollen på holdet

Gennem de to sæsoner på ColoQuick Cult har Bendixen primært kørt som hjælperytter for holdets sprintere. Han har i år kørt top ti-placeringer hjem i Fyen Rundt og ved u23 DM i enkeltstart, hvor han blev nummer ti. Sidste år kørte han i top ti på en etape i Tour of China I og en i Tour of China II. Bendixen er klar til at fortsætte i rollen som hjælper på sit nye hold, men han håber samtidig på, at han også vil få muligheder for at køre sin egen chance.

 

”De sidste to sæsoner har jeg først og fremmest været hjælperytter og blandt andet kørt lead-out for vores hurtige folk. Den rolle er jeg også klar til at påtage mig på Team Coop, men jeg håber samtidig på, at jeg kan køre min egen chance, når muligheden opstår,” sluttede Bendixen.

 

En vigtig mand i de flamske løb

Bendixen var tidligere i karrieren mountainbikerytter, og han vandt XCO-DM for juniorer i 2013, men i 2015 besluttede han sig for at satse på landevejen. Ifølge Bendixens kommende sportsdirektør bliver netop hans egenskaber fra tiden som mountainbikerytter vigtige i flere af de løb, som venter til næste år.

 

”Louis er en spændende rytter, som fortsat er relativ ny på landevejen, men han har på ColoQuick Cult vist sig som værende en loyal rytter med gode evner til at positionere sig og håndtere cyklen. Han kan med sin alsidighed, styrke og taktiske egenskaber blive en vigtig mand for os i de hektiske flamske løb, som vi har mange af på løbsprogrammet,” sagde sportsdirektør Magnus Børresen.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG