Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: RadioShack-Nissan

Talentfabrikken Axeon Hagens Berman bliver professionel

Del på Twitter
Del på Facebook

11.08.2017 kl. 20:18 af Mathias Mundbjerg.

Axeon Hagens Berman, som har fostret en lang række WorldTour-ryttere, tager skridtet op i cykelsportens anden division.

I øjeblikket boltrer blandt andre de to amerikanske stortalenter Neilson Powless og Adrien Costa sig på den traditionsrige talentfabrik Axeon Hagens Berman, der i mange år har pumpet den ene kommende WorldTour-rytter efter den anden ud i systemet.

 

Listen over ryttere, der tidligere har benyttet holdet som et vigtigt skridt i udviklingen tæller blandt andre Tao Geoghegan Hart, Clement Chevrier, Nathan Brown, Lawson Craddock, Jasper Stuyven, Ian Boswell, Jasper De Buyst, Joe Dombrowski, George Bennett, Alex Dowsett, Taylor Phinney, Jesse Sergent og Sam Bewley. Danske Nicolai Brøchner har også kørt der en enkelt sæson, og også han bliver muligvis professionel i næste sæson.

 

De mange store navne efterlader ingen tvivl om, at manager Axel Merckx og hovedsponsor Steve W. Berman har gang i noget rigtigt. Derfor har de sammen besluttet, at det er tid til, at holdet skal forsøge sig på et højere niveau. Derfor skifter holdet navn til Hagens Berman Axeon og tager skridtet op og bliver et professionelt kontintentalhold i 2018.

 

”Jeg er fortsat imponeret over Axel Merckx og det program, vi bygger sammen,” lyder det fra Berman, som er delejer af firmaet Hagens Berman.

 

”Ungdomsudviklingen i cykling har altid været vigtig for mig, og jeg vil gerne give holdet muligheden for at gøre det i et endnu større omfang. Hagens Berman er henrykte over at investere i holdet og over oprykningen til Pro Kontinental-niveau,” fortsætter Berman.

 

Han suppleres af Axel Merckx, søn af verdens måske bedste cykelrytter nogensinde, Eddy Merckx.

 

”Sponsorinvesteringen vil gøre holdet i stand til at fortsætte holdets tradition om at føre unge, talentfulde ryttere fra amatørrækkerne til sportens højeste niveau. I de sidste ni sæsoner har vi sendt 22 ryttere op på WorldTouren, og det vil fortsat være vores fokus at føre ryttere derop. Vi mener, at vores program er enestående og vigtigt for sportens fremtid,” siger Axel Merckx, der altså har måttet afgive den første del af holdnavnet til Berman med dennes investering.

LÆS OGSÅ:

Kæmpe talent tager orlov fra cykling »

Chad Young er afgået ved døden »

Fremtidens Tour-vinder: Jeg mærker ikke presset »

Alberta-vinder kiggede ikke på målstregen »

Mollema tog tid på konkurrenterne i Alberta »

SENESTE

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk