Tårevædet Edmondson: Det betyder helvedes meget for mig
07. januar 2018 11:57 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

En følelsesladet Alexander Edmondson lagde efter sin sejr i de australske mesterskaber ikke skjul på, hvor meget triumfen betød for ham. 

Den australske landevejssæson har været i gang i et godt stykke tid, men først i nat dansk tid fik den for alvor cykelverdenens opmærksomhed, da de australske mesterskaber i linjeløb blev afviklet. Her fik seerne da også et spektakulært cykelløb, da dagens sidste udbryder, Alexander Edmondson, holdt forfølgerne bag sig med blot ét sekund.

 

Den 24-årige Mitchelton-Scott-rytter havde siddet i udbrud i omtrent 30 kilometer, inden der skulle spurtes om guldet, men alligevel havde han efterfølgende svært ved at mentalt bearbejde sin store triumf.

 

”Jeg er fuldstændigt målløs. Det betyder helvedes meget for mig, og jeg vil bare gerne takke holdet, min familie og min træner. Dette er en magisk dag, som jeg ikke vil glemme lige foreløbigt,” siger en følelsesladet Edmondson i en pressemeddelelse fra sit hold.

 

”Der kommer til at gå lang tid, inden jeg for alvor forstår, hvad jeg har opnået. Lige nu prøver jeg bare på at holde tårerne tilbage.”

 

Dilemma i finalen

Dagen var speciel af mere end én årsag for Edmondson, der også kunne glæde sig over en af sine konkurrenters præstationer. Hans makker i det afgørende udbrud, Chris Harper, er nemlig også hans træningsmakker og rigtig gode ven.

 

”Han er en af mine bedste venner; han bor 500 meter fra mig og vi træner sammen hver dag. Vi presser hele tiden hinanden - for det meste er det ham, der presser mig,” fortæller Edmondson.

 

”Det gjorde det hele en del sværere, da vi er så gode venner, selv når vi ikke sidder på en cykel - man vil gerne hjælpe sin kammerat, men samtidig skal man jo også handle i sine egne og holdets interesser.”

 

Harper endte med at blive hentet på stregen, men tog alligevel bronze bag Jay McCarthy, som vandt favoritgruppens spurt.

 

”Jeg er virkelig glad for det, han har opnået. Hold øje med ham - han kommer til at gå rigtig langt!”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG