Stuyven og Dumoulin løber med sejren i BinckBank
13. august 2017 16:27 af Benjamin LillelundFoto: Sirotti

Jasper Stuyven vandt sidste etape af BinckBank Tour, hvor Tom Dumoulin vandt klassementet.

BinckBank Tour skulle i dag afsluttes, og det skete med en 194 kilometer lang etape fra Essen til Geraardsbergen. Her blev der kørt cykelløb for alle pengene, og til sidst trak Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) fra. Tom Dumoulin (Sunweb) vandt løbet samlet.

 

Etapereferat:
Hele 40 kilometer med næsten uafbrudte angreb skulle køres, før der kom en rigtig konstellation afsted. Det var Elia Viviani (Team Sky), Tony Martin (Katusha-Alpecin), Jay Thomson (Dimension Data), Grega Bole (Bahrain-Merida), Kenny Dehaes (Wanty), Elmar Reinders (Roompot), Tim Merlier (Verandas Willems) samt Preben Van Hecke og Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen).

 

Særligt Bora-hansgrohe var ansvarlige for, at udbruddet aldrig fik over tre minutters forspring. Ved Muren 50 kilometer fra stregen trak Martin og Viviani fra i udbruddet, mens det første udspil i feltet kom, da Lars Boom forcerede.

 

Boom fik ikke hul, men feltet blev splittet til uigenkendelighed, og herfra angreb Danny Van Poppel (Team Sky) og Wout Van Aert (Verandas Willems), og sammen med Grega Bole kom de op til Martin og Viviani.

 

Da de ramte Muren for anden gang, gav Bole slip, mens Martin trak fra Van Aert og Viviani, som også havde sat Van Poppel. Igen var der angreb fra favoritterne i feltet, og det førte til, at der kom samling i front.

 

De afgørende kilometer
20 kilometer fra mål angreb Elia Viviani igen, og han fik selskab af Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), men heller ikke det blev succesfuldt. Dermed så det ud til at skulle ende i en spurt, som uden tvivl ville være til Peter Sagans fordel, men verdensmesteren fik defekt og måtte skifte cykel.

 

Sagan kom dog op igen, men det kostede kræfter for slovakken. Utrættelige Tony Martin forsøgte endnu en gang lykken, og han fik også Mads Pedersen (Trek-Segafredo) med på slæb, men der kom hele tiden samling på tropperne.

 

På Denderoordberg angreb Greg Van Avermaet (BMC), og kort efter gik Peter Sagan forbi. Cirka 15 mand kom fri, og med tre kilometer fra mål efter flere stik så Jasper Stuyven sit snit til at køre væk.

 

Det var der ingen, som var klar til at jagte, og så slap belgieren væk med ti sekunder. Det hele skulle dog afgøres på Muren, og her formåede en hårdt kæmpende Stuyven lige nøjagtig at holde konkurrenterne bag sig, og så tog han etapesejren.

 

Tom Dumoulin kørte sig ind på en tredjeplads efter Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), og så var der ingen tvivl om, at han kunne kalde sig vinder af BinckBank Tour. Michael Valgren (Astana) tabte sin femteplads og endte i stedet som nummer seks.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG