Stjernespækket felt klar på banen i Ballerup
09. januar 2018 11:49 af Magnus Von Dreiager Foto: Feltet.dk

Der er lagt i kakkelovnen til en spændende dag på cykelbanen i Ballerup på torsdag med timerekordsforsøg samt deltagelse af flere større danske ryttere.

Den største begivenhed er uden tvivl den danske mester i enkelstart, Martin Toft Madsen, der skal prøve at slå Mikkel Bjergs danske timerekord. En rekord enkelstartsmesteren tidligere havde, men blev frataget grundet en positiv dopingtest. Uanset hvad slog Mikkel Bjerg dog den tid, da han tilbagelagde 52,311 kilometer, inden uret havde nået en time rundt i oktober sidste år. Martin Toft Madsen føler sig dog klar til at tage den prestigefyldte rekord tilbage.

 

"Forberedelserne går som de skal. Det meste træning og testning er ved at være overstået. Nu krydser jeg primært fingre for at holde mig rask, og at vejrguderne er med mig på dagen i form af lavtryk," siger Martin Toft Madsen.

 

Timerekordsforsøget bliver desuden livestreamet af Feltet.dk på vores Facebookside, hvor du kan følge med hele vejen. Vi starter transmissionen klokken 17:25, mens rekordforsøget starter fem minutter senere, og Martin Toft Madsen begiver sig ud i kampen mod uret på de skrå brædder i Ballerup.

 

Danske stjerner til start

Det er dog langt fra det eneste på programmet, da der blandt andet også bliver kørt parløb. Det bliver med deltagelse af Marc Hester og Jesper Mørkøv, der netop nu kører 6-dagesløb i Rotterdam side om side med de allerstørste stjerner indenfor banecykling.

 

Derudover skal alle de bedste danske sprintere i aktion på en dag, hvor rytterne i de forskellige discipliner kan se frem til at komme op imod den førende rytter i World Cuppen i omnium Niklas Larsen. Den danske mester i parløb Mathias Krigbaum og vinderen af 100 kilometer parløb ved Nytårsstævnet Frederik Rodenberg stiller også til start. Et felt, der er stor tilfredshed med hos DBC.

 

“Igen kan vi præsentere verdensklassecykling ved et DBC-stævne. Det er fantastisk, og jeg håber virkelig, at publikum er ved at få øjnene op for de stævner vi afholder,” lyder det fra DBCs sportshef Kenneth Røpke.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG