Stærk polak fravristede Niklas Larsen EM-guldet
21. oktober 2017 19:01 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk

Niklas Larsen måtte veksle sidste års EM-guld i pointløb med en sølvmedalje. Polakken Alan Banaszek var for stærk for danskeren.

Det var en rigtig velkørende Niklas Larsen, der var på banen i Berlin til EM i pointløb. Danskeren viste stor styrke og angrebslyst og tog en velfortjent sølvmedalje. Polakken Alan Banaszek overmatchede dog Larsen i spurterne.

 

Banaszek åbnede løbet godt med at vinde de første to spurter, og derfra gav han aldrig føringen fra sig igen. Efter 40 omgange kom Niklas Larsen med i et udbrud sammen med Sebastian Mora (Spanien) og norske Anders Oddli, der kørte op til Loius Pijourlet (Frankrig) og belgiske Moreno De Pauw. Desværre havde de to ryttere ikke meget mere at give med, og udbruddet gav ikke Larsen mere udbytte en enkelt point i femte spurt.

 

Midtvejs i løbet prøvede Niklas Larsen med flere angreb, og det gav ham blandt andet en sejr i niende spurt, så han kom ind i top fem i løbet. På det tidspunkt førte polske Alan Banaszek med 16 point mod 13 til Liam Bertazzo (Italien) og Moreno De Pauw.

 

Den vigtige omgang

Larsens offensive kørsel gjorde, at han inden 10. spurt kom af sted i et udbrud med Banaszek samt Maximillian Beyer (Tyskland) og grækeren Christos Volikakis. Efter omkring 20 omgange foran vandt de fire ryttere en omgang som de første i løbet. Dermed kørte Larsen sig op på andenpladsen, men var nu 15 point efter Banaszek.

 

Efterfølgende var det Anders Oddlis tur til en stor solotur - det var tæt på, at nordmanden vandt en omgang, men han måtte nøjes med to spurtsejre for sine store anstrengelser. Niklas Larsen havde udnyttet muligheden til at hente lidt point i spurterne og øge sit forspring til de nærmeste konkurrenter bagved.

 

Sølv i slutspurten

I slutfasen vandt Krisztian Lovassy (Ungarn), Andreas Müller (Østrig) og russeren Denis Nekrasov også en omgang og kom dermed med i medaljekampen. Banszek blev nummer to i næstsidste spurt og øgede dermed sin føring til Lrasen til 14 point. Dermed sikrede han reelt løbets sejr. Larsen lå til andenpladsen, men havde både Byere, Volikakis og Lovasssy syv point bag sig samt Müller ti point bagved, så sølvet var ikke sikret endnu.

 

Frem mod sidste spurt gik Beyer frem, men Larsen satte sig på hjul af ham og slog ham også i spurten. Det betød, at Alan Banaszek blev europamester, mens Niklas Larsen vandt sølv og Maximillian Beyer bronze.

 

Niklas Larsen er i aktion igen i morgen, hvor han kører parløb med Casper Pedersen.

 

Resultat

1 Alan Banaszek - Polen 49
2 Niklas Larsen - Danmark 45
3 Maximilian Beyer - Tyskland 34
4 Andreas Müller - Østrig 29
5 Christos Volikakis - Grækenland 28
6 Krisztian Lovassy - Ungarn 28
7 Liam Bertazzo - Italien 22
8 Denis Nekrasov - Rusland 22
9 Anders Oddli - Norge 19
10 Moreno De Pauw - Belgien 13
11 Louis Pijourlet - Frankrig 10
12 Jan Willem Van Schip - Holland 6
13 Mark Downey - Irland 6
14 Sebastian Mora - Spanien 6
15 Maksym Vasyliev - Ukraine 4
16 Yauheni Karaliok - Hviderusland 3
17 Mark Stewart - Storbritannien -17
18 Cyrille Thiery - Schweiz -40
19 Andrej Strmiska - Slovakiet -40

Udgået
DNF Nicolas Pietrula - Tjekkiet
DNF Vitalijs Kornilovs - Letland
DNF Jacob Wihk - Sverige
DNF Cesar Martingil - Portugal
DNF Marius-Cristian Petrache - Rumænien

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG