Spansk løb i Murcia mister støtte fra region - er truet på eksistensen
03. januar 2018 20:30 af Andy PedersenFoto: Unipublic

Spansk cykelsport har været på slankekur i mange år, og det ser nu ud til, at den kurs fortsætter. Murcia-regionen har nemlig meddelt ledelsen bag løbet Vuelta Ciclista a la Region de Murcia, at de ikke længere ønsker at støtte løbet.

Det spanske løb har været en del af den internationale løbskalender siden 1981, og har i nyere tid vist sig at være et signaturløb fra Alejandro Valverde. Den spanske superveteran kommer nemlig fra selv samme region og har sat en stor ære i både at køre og vinde løbet. Med hans fem sejre er han rekordholder i løbet.

 

Løbet har igennem de senere år også været ekstremt økonomisk pressede, og derfra gik det fra at være et etapeløb, som tidligere, til at blive et endagsløb i 2013. Nu ser det altså imidlertid ud som om, at løbet bliver truet på eksistensen, det skriver Velopro.net.

 

Her fortæller Francisco Guzman, at regionen frasiger sig sin støtte på 20 000 Euro til at afholde løbet. De 20 000 Euro har indtil videre været omtrent 30 % af løbets samlede budget. Ledelsen bag løbet havde faktisk ansøgt om 35 000 Euro i håbet om, at man kunne tilføje en ekstra dags løb, men nu har regionen ganske overraskende trukket tæppet væk under løbet.

 

Guzman tilføjede dog, at 2018-versionen ikke burde være i fare, og at arrangørerne agter at indlede samtaler med regionens minister for børn, uddannelse og sport, Adela Martinez-Cacha. Her håber han på en omstødelse af beslutningen. På længere sigt kan han dog ikke garantere for løbets eksistens, såfremt at dette ikke omstødes.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG