Søren Kragh: Min største sejr
14. juni 2018 18:45 af Anders Schelde Mai Foto: Sirotti

Den danske Team Sunweb-rytter var stærkeste mand, da udbruddet kom hele vejen til mål på 6. etape af Schweiz Rundt.

Søren Kragh Andersen var blandt de 18 ryttere, som gik i udbrud fra starten på Schweiz Rundts kongeetape. Danskeren overlevede to bjerge, som var udenfor kategori, og dermed var han blandt de seks ryttere, som skulle kæmpe om etapesejren. Her trak han det længste strå, da han kørte væk på en stigning kort før mål. Efter etapen kaldte han det selv for sin største sejr hidtil i karrieren.

 

”For mig individuelt er det min største sejr. Jeg blev verdensmester i holdløbet sidste år, men en sejr i et af verdens største cykelløb, det er fedt,” siger Kragh til TV2 Sport.

 

I udbruddet havde Kragh selskab af blandt andre landsmanden Magnus Cort, som dog blev sat på den anden af de to stigninger udenfor kategori. Kragh selv fortæller da også TV2 Sport, at han godt var klar over, at starten på etapen ikke passede ham specielt godt, men det lykkedes altså for ham at holde sig fremme.

 

”Først skulle jeg lige over de to monsterbjerge, det passer mig ikke super godt. Men jeg føler mig godt kørende, og da vi er kommet over dem, kunne jeg godt se, at vi holdt forspringet til feltet,” fortæller Team Sunweb-rytteren.

 

Stolede på sig selv

På sidste stigning havde østrigske Michael Gogl angrebet tidligt, men Søren Kragh kørte sit eget tempo og kom op til Gogl, som han med det samme kørte fra, da der resterede en kilometer af etapen. Dermed kørte Søren Kragh sig til sin første sejr på WorldTouren.

 

”Min sportsdirektør sagde godt, at jeg skulle køre om sejren. Og så guidede han mig hen mod bakken og sagde, at jeg skulle følge mit instinkt, og det gjorde jeg. Jeg stolede på mig selv, og det betalte sig,” slutter Kragh.

 

Søren Kraghs etapesejr er den anden i dette års Schweiz Rundt. Christoffer Juul-Jensen fra Mitchelton-Scott vandt 4. etape.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG