Skujins: Drømte først om sejren 300 meter fra målstregen
16. maj 2018 08:08 af Rasmus Mikkelsen Foto: Doug Pensinger/Getty Images

Trek-Segafredos Toms Skujins sikrede sig i nat dansk tid karrierens tredje etapesejr i Tour of California, da han lykkedes med at holde et jagende felt bag sig helt til målstregen. Skujins troede dog ikke på sejren før til allersidst

Lettiske Toms Skujins’ forhold til Tour of California må være noget ambivalent. For præcis et år siden styrtede den stærke rytter og slog sig ganske alvorligt. Da han igen forsøgte at komme på cyklen for at fortsætte, vaklede han rundt og kæmpede for at finde fodfæstet. Han var tydeligt medtaget, og billederne af den voldsomt rundtossede lette var ikke spor sjove.

 

Styrtet betød, at Skujins måtte opgive drømmen om at fuldføre sit hattrick af etapesejre efter at have vundet en sådan af slagsen i både 2015- og 2016-udgaverne af Tour of California. Natten til onsdag dansk tid tog Toms Skujins så sin revanche, da det lykkedes ham at holde et jagende felt bag sig på de afsluttende kilometer af dagens etape, der fandt sin afgørelse på Laguna Seca-motorsportsbanen i Monterey.

 

Letten selv var dog en smule overrasket over, at det lykkedes ham at fuldføre sit hattrick i etapesejre.

 

”Den eneste gang jeg drømte om, at jeg kunne vinde etapen, var på de sidste 300 meter. Jeg forventede, at der ville komme nogle bagfra med fuld gas, men det havde været en hård dag for alle med vinden og den høje fart,” lyder det Skujins. 

 

Skujins forklarer derudover, at hans kendskab til etapens finale var en fordel for ham på en dag, hvor han faktisk ikke følte sig specielt meget oven på pedalerne.

 

”Det var bestemt ikke den nemmeste indkørsel til finalen, men heldigvis kendte jeg den. Jeg følte mig aldrig rigtig godt kørende, men da jeg så min udbrudskollega knække en lille smule, vidste jeg, at det var muligt,” forklarer letten.

 

På morgendagens fjerde etape skal rytterne ud på en 35 kilometer lang enkeltstart.

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG