EKSKLUSIVT

Skelde: Vi vil vinde Danmark Rundt
07. december 2017 15:52 af Christian BergFoto: Feltet.dk

Virtu Cycling-sportsdirektøren har store forhåbninger, når Danmarks største cykelløb løber af stablen til august.

I dag var der stort nyt i dansk cykelsport, da næste års PostNord Danmark Rundt-rute blev offentliggjort. Her blev fem etaper fra Aalborg til Frederiksberg præsenteret, og desuden blev det afsløret, at der kun kommer seks ryttere på hvert hold i 2018-udgaven.

 

Det er noget, som Michael Skelde var meget positiv omkring, efter overraskelsen havde lagt sig. Virtu Cycling-sportsdirektøren håber meget på, at holdet grundet deres bredde kan udnytte det til noget stort.

 

”Det er en spændende rute og et spændende nyt tiltag med kun seks ryttere pr. hold, som er en fordel for de danske hold og også os, som kan stille op med et bredt med flere, der kan spille en rolle i klassementet. Jeg må indrømme, at jeg ser muligheder,” siger Skelde til Feltet.dk.

 

”Først var det klart, at der var jeg en lille smule skuffet, for jeg synes, at vi har et fantastisk cykelhold til næste år, og jeg tror på, at vi også kunne have gjort det godt med syv eller otte mand. Jeg må også være ærlig og sige, at jeg synes, at seksmandshold er rigtigt spændende, og jeg tror også på, at det er en fordel for de lidt mindre hold, da vi er mere vant til at køre seksmandshold, end de store er.”

 

Store ambitioner

Selve ruten er Skelde også meget opsat på at få det meste ud af. Især de første to etaper ser han perspektiver i, hvor Aalborg-etapen med kørsel langs vestkysten, det svære område omkring Nibe, og Skovbakkevej i Aalborg kan sætte tonen for resten af løbet.

 

”Det lader til, at der allerede er en spændende etape på 1. etape i Aalborg. Med hård afslutning og en lille smule vind den dag, får vi et rigtigt hårdt cykelløb til at starte løbet ud med. Hvis vi kan få en 2. etape til Vejle, hvor folk er lidt trætte, så kan det være, at vi kan få en afslutning, som åbner sig lidt før, inden den plejer, og det, tror jeg, er til vores fordel,” forklarer sportsdirektøren.

 

I dette års udgave blev Rasmus Guldhammer bedste mand på Team Virtu på en fjerdeplads, men Michael Skelde håber og forventer, at de kan klare sig endnu bedre til næste år. Han tror endda, at holdet kan gå hele vejen og tage sejren til slut.

 

”Det tror jeg altid på. Vi stiller ikke op i noget, hvor vi ikke tror, at vi kan vinde. Nogle gange er det selvfølgelig mere sandsynligt end andre, men vi stiller op for at vinde, ligesom vi også gjorde i år, og det tror jeg på, at vi kan gøre næste år,” afslutter Michael Skelde.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk