Sejr til Holowesko i Normandiet - Brøchner i top fem
19. marts 2018 19:30 af Andy PedersenFoto: A.S.O. / A.Broadway

Det blev til en sejr for Nicolai Brøchners amerikanske mandskab, Holowesko-Citadel, da holdkammeraten Fabian Lienhard slog to hollændere på første etape af Tour de Normandie. Mange danskere er med i løbet, og dagens hurtigste var netop Nicolai Brøchner, som blev nummer fem.

Dagens etape startede med flere forsøg på at komme afsted i et udbrud. Theo Nicolas (Rouen 76) og Krister Hagen (Team Coop) endte dog med at komme afsted. Nicolas kunne fejre sejren på dagens første indlagte pointspurt og et stigende forspring med sin formstærke norske makker Hagen. To ryttere, Gaetan Lemoine (Pays de Loudeac) og Yann Guyot (Rouen 76) kom senere op til de to i front, som sammen endte med et forspring på seks minutter til feltet.

 

Krister Hagen tog sejren på dagens anden indlagte pointspurt, mens feltets stærkeste mandskaber tog teten i kampen for at køre udbruddet ind, hvilket betød, at forspringet hurtigt tabte pusten. Krister Hagen vandt også den sidste pointspurt, hvilket sikrede ham flere bonussekunder til klassementet.

 

Inden feltet skulle ind på den sidste del af ruten fordelt over flere omgang på den samme rute, så blev de fire udbrydere hentet af feltet. Dette dog kun for at fem andre kunne stikke afsted. Af dem var altså Fabian Lienhard (Holowesko), Awet Habtom (Polartec), Cees Bol (SEG) og Jason Van Dalen (Delta Cycling).

 

De fire ryttere endte med at køre til målstregen sammen, hvoraf Lienhard slog Bol og Van Dalen i spurten foran Habtom. I feltets spurt var danske Nicolai Brøchner (Holowesko) hurtigst, mens Kasper Asgreen (Team Virtu) også sluttede i top-10.

 

Foruden de to nævnte danskere er Riwal CeramicSpeed, Team Coop med Louis Bendixen og coloQuick også deltagende i løbet.

 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG