Schweiz Rundt afgør ikke Movistar-lederskabet i Touren
11. juni 2018 21:38 af Marcus Bjelskou

Det bliver ikke resultater i Schweiz Rundt, som bestemmer, hvem der skal være kaptajn i Touren på det spanske WorldTour-hold. Her bliver det i stedet den kollektive styrke, som skal hente sejren hjem. 

Ifølge Mikel Landa er han selv, samt Nairo Quintana og Alejandro Valverde så småt ved at lære hinanden at kende forud for sommerens Tour de France. Movistar stiller dermed med et skræmmende stærkt hold, der, hvis de kan få samarbejdet til at fungere, uden tvivl kan true Team Sky. 

 

Taktikken bliver nemlig at forsøge at udnytte den kollektive styrke på Movistar, i stedet for på forhånd at udnævne en enerådig kaptajn.   

 

“Alle tænker på det, men for mig er det at have tre ledere i Touren en fordel. Vi bruger det til at vinde Touren. Jeg tror, at det giver os styrke,” siger Mikel Landa ifølge cyclingnews.com.

 

“Vi er ved at kende hinanden, og kører nogle løb for at lære at arbejde sammen. I dette løb er både Nairo og mig ledere, men Andrey Amador ser også godt ud. Vi tænker også meget på juli. I Touren vil Valverde være meget hjælpsom. Han har meget erfaring, og han vundet meget i cykelsporten. Han stresser ikke og han bliver en stor hjælp i Touren,” uddyber Mikel Landa. 

 

Mikel Landa har haft ry for helst at ville køre for sig selv, og både på Astana og Team Sky måtte han oftest arbejde for kaptajner, som han muligvis var stærkere end. Han kan dog sagtens arbejde for andre, mener han selv og påpeger styrken ved at have tre dygtige ryttere til rådighed, hvis altså de alle tre kommer gennem de første etaper.  

 

“Der er ikke et problem for mig at arbejde for andre. Men som jeg sagde, så vil vi køre sammen og bruge den fordel. At beskytte tre ledere er nok sværere end at beskytte en, men det er også et problem for andre hold, fordi hvis vi kommer gennem de første etaper sammen, så er det de andre hold, som skal håndtere os,” pointerer Mikel Landa. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG