Sagans træner: Peter er tæt på sit normale niveau
21. juni 2018 21:07 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Peter Sagan skal nok være i form til Tour de France, slår hans træner, Patxi Vila, fast.

De seneste fire sæsoner har Peter Sagan ved indgangen til de nationale mesterskaber hvert år vundet præcis seks sejre i sæsonen - hverken mere eller mindre. I år er det kun blevet til fire, og selvom det blev til triumf i Paris-Roubaix, er resultaterne tilsyneladende ikke kommet lige så let til superstjernen som sædvanligt. Det udmøntede sig blandt andet i, at han for første gang i sin professionelle karriere ikke vandt en etape i favoritløbet Tour of California.

 

”Tour of California lå en uge tidligere for ham end normalt, fordi han kørte Amstel. Det betød, at den første halvdel af sæsonen var en uge længere. Han var ikke helt på toppen i Californien, men i Tour de Suisse var han på samme niveau som i de seneste år. Nu er vi ret tæt på hans normale standard for denne tid på året,” siger Peter Sagans træner, Patxi Vila, til VeloNews.

 

Sidste år blev Peter Sagan diskvalificeret tidligt i løbet efter at have været impliceret i Mark Cavendish’ styrt. Det betød, at han ikke fik muligheden for at tangere Erik Zabels rekord på seks grønne pointtrøjer.

 

”At vinde den grønne trøje og en eller flere etaper ville være super,” siger Patxi Vila, som blandt andet forventer, at Sagan vil gøre det godt på brostenen på 9. etape.

 

”Det er en tricky etape, for vi skal også støtte Rafal Majka, men vi håber på at gøre det godt, og hvorfor ikke også vinde etapen? Ligesom de andre klassikerryttere passer etapen Peter perfekt, og det er en god mulighed for en etapesejr,” lyder det fra Vila.

 

Peter Sagan stod over i dagens nationale mesterskab i enkeltstart, men han vil være at finde på startstregen til linjeløbet, som han vandt fem år i træk fra 2011 til 2015, men ikke har vundet siden.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG