Sagan roser holdet efter 16. sejr i Schweiz Rundt
11. juni 2018 10:47 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

Med sin sejr på gårsdagens etape af Schweiz Rundt nåede den tredobbelte verdensmester op på imponerende 16 sejre i løbet. Den 16. sejr kom i hus efter hårdt arbejde fra Bora-Hansgrohe-holdet, og Sagan var dog heller ikke sen til at sende en tak til sine holdkammerater.

28-årige Peter Sagan har allerede vundet 105 sejre i sin imponerende karriere. I går kunne han notere sig sin seneste, da han var først over stregen i Frauenfeld på anden etape af Schweiz Rundt. Sejren blev blandt andet grundlagt, da Bora-Hansgrohe satte et hårdt tempo på etapens sidste stigning. Forceringen medførte, at en del af feltets hurtigste folk blev sat af, hvorfor det var et noget decimeret felt, der skulle afgøre etapen.

 

Taktikken lykkedes dermed til punkt og prikke, hvilket Sagan takker sine holdkammerater for.

 

”Jeg er meget glad, og jeg er nødt til at sige tak til mine holdkammerater, for de leverede et fantastisk arbejde. Det er meget dejligt at starte ud på denne måde. Vi kørte omgangen fire gange, og i løbet af første og anden omgang begyndte jeg at tænke på, hvilken taktik vi skulle bruge. Det endte med, at jeg besluttede, at vi skulle køre fuld gas på den sidste stigning,” lyder det fra Sagan til cyclingsnews.com.

 

Til trods for at have fået sat nogle af feltets hurtige herrer ud af spillet var der dog stadig folk med god fart i benene tilbage i det decimerede felt, der skulle spurte om sejren. I feltet sad blandt andre Fernando Gaviria og Michael Matthews, som Sagan holdt et vågent øje med.

 

”På hver omgang tænkte jeg på, hvordan jeg kunne vinde etapen. Det var en lille gruppe (i afslutningen) uden nogle rigtige lead-outs for sprinterne - der var ikke nogen tog til at køre spurten. Jeg holdt kun rigtigt øje med to andre - Matthews og Gaviria. Matthews havde to ryttere foran sig, og Gaviria sad bagved mig. Jeg prøvede at forudse hans spurt, og Fernando startede den med 350 eller 400 meter til mål, hvilket er en ret lang spurt, og jeg vidste, at det ville være svært at fange ham. Jeg var lidt heldig, at der var modvind i spurten, så jeg kunne slå ham til sidst,” fortæller Sagan.

 

I dag venter løbets kuperede tredje etape, hvor Sagan umiddelbart skulle have gode chancer for at sikre sig sin 17. sejr i Schweiz Rundt. Vores optakt til etapen kan du læse her.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG