Sagan: Ikke en besættelse at vinde Milano-Sanremo
16. marts 2018 15:35 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) var få centimeter fra at vinde Milano-Sanremo i fjor, mens han også var tæt på i 2013. På trods af to andenpladser og to fjerdepladser, er løbet dog ikke blevet en besættelse for verdensmesteren.

Peter Sagan var ualmindeligt velkørende i fjor, da han lavede et imponerede angreb før toppen af Poggio, og efterfølgende var meget generøs med føringsarbejdet inden målstregen, hvor han på de allersidste meter blev overhalet af Michal Kwiatkowski (Team Sky). Slovakken bliver hvert år regnet som en af de største favoritter til løbet, der passer verdensmesteren særdeles godt. Der er dog adskillige faktorer, der skal gå op i en højere enhed for at vinde man kan række armene i vejret som sejrsherre.

 

"For at vinde (Milano-) Sanremo skal mange ting gå din vej, især held og lykke. Det afhænger af modstanderne, på vejret, løbets udvikling, som ændrer sig hvert år, selv på styrt. Det er et meget vanskeligt løb at fortolke og også at kontrollere,” siger Sagan til italienske Tuttobiciweb.

 

På trods af sine tidligere præstationer i løbet, og sin generelle status som verdensmester, og ikke mindst verdensstjerne, så er Milano-Sanremo ikke en besættelse for slovakken.

 

”Intet løb vil nogensinde blive en besættelse for mig. Det er ikke i min filosofi. Jeg forsøger altid at gøre mit bedste, så jeg accepterer resultatet, fordi jeg ved, at jeg har givet alt.”

 

Målfotoet i sidste års udgave af Milano-Sanremo med Peter Sagan, Michal Kwiatkowski og Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors).

 

Sagan erkender dog løbets store betydning for ham, da Italien altid har betydet meget for den slovakiske superstjerne.

 

"Jeg voksede op i Italien, så (Milano-) Sanremo og Lombardiet (Rundt) har en særlig betydning for mig. Men de store klassikere er alle fascinerende, fordi de er forskellige og alle har deres egen historie. Jeg lykkedes med at vinde Flandern Rundt, men jeg kan ikke lide det mindre nu.”

 

Verdensmesteren har også svært ved at sætte navn på sine største konkurrenter til morgendagens løb, da det er en klassiker, der passer til mange forskellige typer, og fordi det afhænger af førnævnte foranderlige faktorer.

 

"Alle (skal holdes øje med). Og det siger jeg ikke bare, det er fordi, der virkelig er mange ryttere, der kan vinde. Det ville være en fejl at kontrollere fire eller fem ryttere, fordi du risikerer at blive snydt af en outsider,” vurderer Peter Sagan.

 

I kan læse Feltet.dks optakt til Milano-Sanremo her.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG