Ryttere fra lukket fransk hold får ny chance
13. januar 2018 20:00 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

I slutningen af 2017 blev det annonceret, at Frankrig blev ét kontinentalhold fattigere. Det ellers relativt succesfulde Armee de Terre blev nemlig annonceret lukket efter sæsonen og udmeldingen kom så sent, at rytterne på holdet kom i knibe.

Udmeldingen kom nemlig først helt henne i midten af november måned, hvor langt de fleste hold har kontrakter på plads. Holdet havde ellers eksisteret siden 2011, hvor den franske hær besluttede sig for, at de skulle være hovedsponsor for et cykelhold i den franske licensklasse.

 

I 2015 blev ambitionerne endnu større på det mindre mandskab, som lykkedes med at sikre sig en UCI Kontinental-status, og dermed kunne køre med på nogle cykelsportens mest dækkede scener. Det udnyttede de til fulde i sidste sæson, hvor det blev til hele 20 sejre. Holdet havde blandt andet Julian Alaphilippes bror Bryan, den talentfulde Benjamin Thomas og tidligere WorldTour-rytter Damien Gaudin kørende.

 

Dengang blev det rapporteret, at lønningerne til rytterne skulle være sikret. Efterfølgende blev der dog sået en del tvivl om det, men nu melder Cyclingpub.com, at den franske cykelføderation, National League of Cycling France og den franske minister for hæren er kommet til enighed om en aftale, som forhåbentlig kan åbne døre for nogle af de fangede ryttere.

 

For foruden at dække rytternes lønninger vil de få mulighed for at kunne blive tilknyttet et cykelhold samtidig med at den franske hær udbetaler løn til dem. På den måde kan de få chancen for at køre sig til nye kontrakter. Der er tale om mere end 12 ryttere, som nu får chancen på andre franske mandskaber.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG