Rygte: Giro d'Italia med italiensk start og uden Rom i 2019
01. juni 2018 19:30 af Andy PedersenFoto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Mens Giro d’Italia var ude på en stor rejse til Israel i år, er der lagt op til en ren europæisk omgang i 2019-opgaven, hvor flere rygter sender løbet både til Marseille, Polen og sågar bare til hjemlandet Italien. Ligeledes kan løbet slutte et andet sted end Rom.

Arrangørerne bag løbet RCS Sport tog i år løbet til Israel, men nu skriver CyclingWeekly.com, at den mest sandsynlige start for 2019-udgaven bliver i den italienske Basilicata-region omkring byen Matera, som bliver europæisk kulturhovedstad næste år på trods af rygter om start i både Marseille og Polen.

 

Mediet skriver endvidere at løbet kommer til at indeholde store og legendariske stigninger som Passo dello Stelvio, Motirolo og Tre Cime di Lavaredo. Sidstnævnte stigning var scenen for en etapesejr til Eddy Merckx, som sikrede den belgiske legende sin første Grand Tour-sejr i 1968.

 

At løbet skal starte i Italien, er ikke nødvendigvis så overraskende, men til gengæld bliver der bragt tvivl ind i billedet om, hvorvidt løbet skal slutte i Rom næste år, selvom RCS Sport har en kontrakt med byen frem til 2021. Uheldige situationer omkring årets afsluttende etape i Rom har sendt arrangørerne i tænkeboks.

 

Intet er officielt endnu og arrangørerne er stadig i gang med at evaluere på årets udgave, som lige nøjagtig er slut, men de første rapporter fortæller at Materas bystyre skal betale to millioner euro for at få starten på løbet, mens Israel skulle af med 12-15 millioner euro grundet store logistiske udfordringer.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG