Roelandts: Modvinden gjorde finalen svær
18. marts 2018 06:00 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Efter sidste års tredjeplads ved Milan-Sanremo kunne den 32-årige belgiske BMC-rytter, Jürgen Roelandts, køre sig til en imponerende femteplads i en hæsblæsende og kold udgave af det italienske monument.

I år tørner den tidligere belgiske mester, Jürgen Roelandts, ud for det amerikanske hold BMC Racing Team, efter ni år som professionel hos Lotto Soudal. Den 32-årige belgiers sæson tog sit afsæt ved det spanske etapeløb Volta a la Comunitat Valencia, hvor Roelandts imponerede med en top 3-placering samt en etapesejr på 3. etape. Lørdag stillede BMC-rytteren til start ved Milan-Sanremo, hvor belgieren igen blandede sig i finalen. Efter løbet udtrykte Roelandts, at finalen blev ekstra svær grundet den hårde modvind og den silende regn.

 

”Der var meget modvind ude på ruten, hvilket bremsede løbet. Det var lidt af et koldt løb med meget regn, så sol, og så regn igen. Derfor var vi våde hele dagen, hvilket man selvfølgelig kunne mærke i finalen. Tempoet på Cipressa og Poggio var ikke så højt på grund af modvinden. Jeg synes det er meget imponerende, at Nibali kunne holde sig i front med den modvind. Han må have været rigtig stærk,” fortæller Roelandts i en pressemeddelelse.

 

Den 32-årige belgier var meget tilfreds med lørdagens præstation, hvorfor han nu ser frem til at hjælpe Greg Van Avermaet i de kommende løb på kalenderen. E3 Harelbeke vil blive næste fokus, hvor Roelandts kommer i hjælperytterens rolle.

 

”Denne femteplads er godt for min selvtillid, da jeg i begyndelsen af Paris-Nice stadig havde smerter i min hofte, men de forsvandt til sidst. At sikre sig femtepladsen her er et godt signal for de kommende løb. Det næste løb bliver E3 Harelbeke, som Greg vandt sidste år. Jeg tror, at han er i rigtig god form, så vi vil prøve at være der for ham i finalen med forhåbentlig samme resultat som sidste år. Jeg håber at fastholde denne form i de næste par uger, og være med i finalerne med Greg,” fortæller den 32-årige BMC-rytter.

 

Sciandri: Det var uforudsigeligt

BMC Racing Teams sportsdirektør, Maximilian Sciandri, var ligesom Roelandts bevidst om de svære vejrforhold. Ifølge sportsdirektøren var lørdagens ”La Primavera” altid en smule uforudsigelig, hvilket gjorde at planen blev ændret frem og tilbage gennem løbet.

 

”Alt i alt er Jürgen Roelandts femteplads et fantastisk resultat. Det var et farligt, blæsende og regnfuldt løb, så det var altid en lille smule uforudsigeligt. Planen var at køre for Greg Van Avermaet og forsøge at angribe på Poggio, som Nibali gjorde. Jeg gav gutterne tidsforskellene, og på toppen af Poggio aftalte vi, at hvis det ikke kom tilbage ville vi sprinte for Jürgen. I sidste ende, med kalibren af sprinterer der, er vi glade for en femteplads," fortæller Sciandri i en pressemeddelelse.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG