Richie Porte drømmer om hævn på Froome
04. december 2017 14:45 af Frederik ZeunerFoto: A.S.O.

Richie port var én etape fra at vinde dette års Criterium du Dauphiné, da de øvrige favoritter, anført af Chris Froome, gik angrebsamok. Richie Porte har ikke glemt sin gode vens aktion, og nu drømmer han om at kunne tage hævn.

Richie Porte stod i mange år troligt til tjeneste på Team Sky, hvor han i flere omgange var en vigtig løjtnant for Chris Froome, der ofte dragede stor nytte af tasmanerens stabile kørsel i bjergene. I mange år, gik snakken på, at Richie Porte måske endda var det bedste bud på en rytter, der kunne slå den ellers så suveræne Froome.

 

Forud for 2016 sæsonen skiftede australieren så til BMC, hvor han skulle få muligheden for at være kaptajn i Tour de France. Som optakt til dette års Tour kørte han Criterium du Dauphiné, hvor han forud for sidste etape førte løbet med over ét minut til netop Chris Froome på andenpladsen.

 

Så kunne man måske tro, at Chris Froome så sit snit til at betale Porte tilbage for mange års tro tjeneste, men briten endte i stedet med at være hærfører for den armé af angrebslystne klassementsryttere, der fik sat Porte under så stort pres, at han til sidst måtte kapitulere. Porte fik sig kæmpet flot tilbage, men måtte se Jakob Fulgsang løbe afsted med både etape- og samlet sejr. Den aktion fra Froome har Richie Porte ikke tænkt sig at slå en streg over lige foreløbig.

 

”I sidste ende troede jeg faktisk, at jeg havde ofret så meget for Froome, at han ikke ville gøre den slags. Selvfølgelig skulle mit hold have været stærkere den dag, men når Froome er rundt og bede de andre klassementsryttere om at angribe mig, så bliver det personligt, og det er ikke noget man bare glemmer med det samme,” siger Richie Porte til heraldsun.com.

 

Forsoningstræning på seks timer var ikke nok
Efterfølgende var der noget, der tydede på, at Chris Froome selv kunne fornemme, at han havde ramt sin tidligere værelseskammerat på et personligt niveau. Derfor inviterede han Richie Porte ud på en seks timer lang træning, hvor de to kunne få snakket tingene igennem. Selvom det hjalp en smule, så har Porte ikke helt lagt det fra sig:

 

”Men begraver det en smule, men jeg vil ikke lyve - selvom vi havde en snak omkring det, så vil jeg gengælde den ”tjeneste”, hvis jeg kan,” siger Richie Porte, der samtidig understreger, at han ikke ville gøre det samme selv.

 

”Jeg har en kammerat, William Clarke fra Cannondale, ham ville jeg aldrig gøre det. Ved. Hvis han lå til at vinde det største ugelange etapeløb i verden, så ville jeg aldrig gå over grænsen for at få ham ned med nakken,” siger Richie Porte.

 

Porte kæmper stadig med at komme tilbage efter det styrt der sendte ham ud af årets Tour de France. Han understreger dog, at hans mål er at komme på podiet i næste års Tour:

 

”Jeg ønsker at kunne sige ’Jeg stod på podiet i Touren’ når jeg bliver pensioneret. Det er virkelig alt hvad jeg mangler.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk