Quick-Steps succesformel: Fokusér på den næste etape
22. juni 2018 13:52 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O / Getty Images

Sportsdirektør på Quick-Step Floors Tom Steels fortæller, at det vigtigste for at vinde er ikke at tænke for langt ud i fremtiden.

Allerede i januar kom der tre. I februar vandt de ni mere, og sådan fortsatte det. I går vandt Quick-Step Floors sejr nummer 40 i sæsonen - som altså varer næsten fire måneder endnu. Holdet vinder mange sejre hver sæson, hvorefter de i slutningen som regel mister et par profiler, som bliver tilbudt højere lønninger i mere fremtrædende roller på andre hold. Derefter fylder det belgiske storhold hullerne ud, og så starter kredsløbet forfra.

 

Det er svært at sige, hvad Quick-Step kan, som de andre ikke kan, men ifølge sportsdirektør Tom Steels ligger en del af hemmeligheden i det mentale fokus.

 

”Der kommer et tidspunkt, hvor vi ikke længere vinder lige så meget, men jeg håber ikke, at det bliver i år. Det vigtigste er, at rytterne ikke begynder at køre mod dem selv. Man skal ikke begynde at tænke på at vinde seks eller syv etaper. Først skal man fokusere på at vinde én etape, og det er den største kamp at klare. Når man har vundet én, kan man også vinde to. Det kan tage tid, men man er nødt til at forblive afslappet,” siger Tom Steels i et interview med Cyclingnews.

 

Belgierne har også i Grand Tours haft stor succes. De har især domineret massespurterne, hvor det de senere år er blevet til masser af etapesejre med blandt andre Marcel Kittel, Matteo Trentin og Elia Viviani. I det kommende Tour de France er det debutanten Fernando Gaviria, som lægger skuldre til de store forventninger.

 

”Indtil videre har han været uheldig med styrt og skader. Efter hvad jeg har set i Californien og Tour de Suisse har han gjort det okay. Hvis han kan komme til Touren og få hul på bylden, så vil han være lettet, og så kan han vinde flere,” lyder det fra Steels.

 

Tom Steels understreger dog, at Tour de France ikke er sammenligneligt med nogen andre løb, så det er ikke sikkert, at supertalentet kan hente sejre på stribe fra starten.

 

”Der er en stor forskel, men det er så svært at forklare,” siger han.

 

Fernando Gaviria har taget syv sejre i denne sæson, men han har endnu den første på europæisk grund til gode.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG