QuickStep-talent tog sejren i Norge
22. maj 2018 20:18 af Marcus Bjelskou Foto: Bora-hansgrohe / BettiniPhoto

Den talentfulde unge sprinter Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) vandt første etape af Tour des Fjords. 

Første etape af Tour des Fjords fra Lindesnes til Grimstad på 191 kilometer lignede på papiret en etape for sprinterne. En enkelt stigning var eneste forhindring på en ellers flad etape. 

 

Henrik Evensen (Team Joker Icopal), Floris Gerts (Roompot - Nederlandse Loterij), Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) og Carlos Verona (Mitchelton-Scott) så deres snit til at stikke af fra feltet og det blev dagens udbrud. 

 

Efter 70 kilometer havde udbruddet oparbejdet et forspring på to minutter og 20 sekunder, mens feltet havde indledt jagten. Særligt Quick-Step Floors med årets Flandern Rundt vinder Niki Tersptra holdte tempoet i feltet højt, og sørgede for at de 5 mand i front forblev indenfor rækkevide. 

 

Der var dog aldrig tvivl om, at etapen skulle ende i en massespurt. De mange sprinterhold og en næsten udelukkende flad etape gjorde livet surt for de fem lykkeriddere i front. Fem kilometer før mål var det slut, da feltet hentede dem og gjorde klar til at spurte om sejren. 

 

På det let stigende opløb viste Fabio Jakobsen sig hurtigst og henviste Moreno Hofland (Lotto-Soudal) til andenpladsen. Timo Roosen (Team Lotto NL- Jumbo) tog sig af tredjepladsen. 

 

Bedste dansker på etapen blev Søren Krag Andersen, der kom i mål lige udenfor top 10 med en placering som nummer 12. 

 

Fabio Jakobsen tog dermed også løbets første førertrøje inden morgendagens etape fra Risør til Kristiansand. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

TORSDAG