Puccio vil vise sig frem på hjemmebane
17. januar 2018 21:45 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Salvatore Puccio vil være klar, når Giro d’Italia i maj besøger hans hjemegn.  

Den 28-årige italienske rytter suser i øjeblikket rundt på de australske landeveje i Tour Down Under, hvor han agerer vejkaptajn for et ungt Team Sky mandskab. Alligevel er tankerne rettet mod de hjemlige himmelstrøg, hvor Giro d’Italia i maj kører igennem Sicilien og byen Menfi, hvor Puccio er vokset op.

 

I en pressemeddelelse fra Team Sky udtaler bæreren af Giroens førertrøje i 2013:

 

”Mit hovedmål i år er at komme på holdet til Giro d’Italia. Der er nogle gode etaper, som kommer lige forbi stedet, hvor jeg blev født. At have hele min familie til at kigge på, ville være fantastisk”.

 

Selvom Giro d’Italia de senere år har lagt starten udenfor Italien - blandt andet i Herning i 2012 - er det alligevel bemærkelsesværdigt med en start i Jerusalem, når starten går den 4. maj. Salvatore Puccio ser netop indledningen af løbet som noget helt specielt:

 

”I år har arrangørerne lavet nogle nye etaper og skabt rammerne om en stor start i Israel. Det bliver interessant at se, hvordan cykling bliver modtaget der”.

 

Puccio har både i 2016 og 2017 kørt to Grand Tours. Den stærke hjælperytter håber, at det også kan lade sig gøre i 2018:

 

”Jeg vil gerne køre to store rundture igen i år. Jeg håber at starte i Giroen, og så enten tage til Tour de France eller Vuelta a España. Hvilken af de to er ligegyldigt”.

 

Rollemodel for de unge italienske ryttere på Team Sky

Team Sky har i 2018 oprustet på den italienske front, og rummer udover stortalentet Gianni Moscon også den unge Leonardo Basso. Puccio befinder sig godt som rollemodel for de italienske ryttere på det engelskbaserede stjernemandskab:

 

”Det er rart at have nogle italienske landsmænd på holdet. Det her er et britisk hold, og du er nødt til at kunne tale engelsk. Men det er også rart at kunne tale modersmålet med sine italienske venner og være mere afslappet. Det er vigtigt for moralen og motivationen, når vi møder op til løbene”.

 

Hvad Salvatore Puccios rolle bliver i et eventuelt kommende Giro d’Italia fremstår dog endnu uvist. Ligesom resten af cykelverdenen afventes der i de kommende måneder en afklaring på, om Team Skys ubestridte kaptajn og kandidat til sejren i den italienske rundtur Chris Froome får lov til at stille til start på stregen i Jerusalems gader den 4. maj.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk