Porte om Tour-styrt: Det gør ondt, at jeg tog Dan Martin med ned
09. januar 2018 18:40 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Riche Porte styrtede ud af sidste års Tour de France på nedkørslen fra Mont du Chat, og brækkede sit kraveben og bækken. Det var dog ikke det eneste ved styrtet, der voldt ham smerte.

Riche Porte (BMC Racing Team) var under sidste års Tour de France udset til at være Chris Froome største rival. Han så dog også ud til at have den nødvendige form til at matche briten. Desværre styrtede Porte på dramatisk vis, da han hamrede ind i en klippevæg på nedkørslen fra Mont du Chat.

 

På trods af de deraf brækkede knogler, er der også andet ved styrtet, der ærgrer australieren.

 

”For at være ærlig, så gør det stadig ondt på mig, at jeg tog Daniel Martin med ned i styrtet. Han var ved at køre en fremragende Tour, og fik en fraktur på en ryghvirvel. Jeg respekterer ham, så det gør stadig ondt,” siger australieren til Cyclingweekly.

 

Styrtet var ikke en kørefejl

Portes styrt så mærkeligt ud for mange, da det blot lignede en kørefejl på Tv-billederne. Disse billeder er dog, ifølge Porte, ikke udtryk for, hvad der virkeligt skete.

 

”Jeg kan huske, at jeg rørte bremserne før det man ser på billederne, så bagenden på cyklen var allerede låst, og da kameraet kom på, lignede det, at jeg kørte en forkert linje. Men det var ikke det, der skete,” fortæller australieren. ”Jeg husker, at jeg havde et splitsekund til at beslutte, om jeg skulle køre direkte ind i væggen eller ramme det lille græsstykke.”

 

Riche Porte er igen klar på cyklen, hvilket han beviste med en bronzemedalje ved de australske mesterskaber i enkeltstart. Han er også klar til at forsvare sin titel i næste uges Tour Down Under. Se den foreløbige startliste her.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG