Porte: Det var ikke en nem dag
13. juni 2018 19:31 af Marcus Bjelskou Foto: Sirotti

BMC-kaptajnen var dybt imponeret over sit hold og deres indsats på dagens etape. Gevinsten blev at Richie Porte kunne overtage førertrøjen fra holdkammeraten, Stefan Küng. 

Det var et teamwork uden lige, som det amerikanske mandskab leverede i dag, hvis man spørger løbets nye førende rytter Richie Porte. Holdet kontrollerede inden den sidste stigning, og holdte Porte fremme, så han kunne sørge for at førertrøjen ikke skiftede hold.  

 

Etapen endte med at blive ganske hård, da feltet kørte meget stærkt på de første 100 kilometer, og mange angrebsforsøg sørgede for, at farten forblev høj. BMC formåede dog at holde deres klassements-håb ude af problemer.   

 

“Holdet var absolut fremragende. De var fantastiske hele dagen. Det var en hektisk start, og vi dækkede de første 100 kilometer meget hurtigt, og jeg tror ikke, at det var en let dag for nogen. Det har måske ikke set hårdt ud, men vi kørte meget stærkt. Alle gjorde deres bedste for holdet i dag, og jeg er så glad for at have trøjen og beholde den på holdet. Jeg tror, at når du har så hård en start, så er det ikke nemt at komme i gang, og det var ikke en nem dag. Så, lad os se, hvad feltet har til os i morgen,” udtaler Richie Porte ifølge en pressemeddelelse.   

 

“Jeg forventede ikke så hård en start. Vi vidste, at det ville blive svært, men vi kom til toppen, og der blev stadig angrebet, Så kørte vi fuld gas på vej ned i dalen. Fuld kredit til vores hold. De kontrollerede det virkelig godt,” uddyber Richie Porte.    

 

Den første rigtige bjergtest kommer på fredagens etape, som burde passe Porte en smule bedre, og der skulle blive lejlighed til at teste benene og konkurrenterne for alvor.  

 

“Jeg tror, at jeg har en ret god form, og de kommende bjergetaper vil passe mig bedre end i dag og måske endda i morgen, men jeg er bare glad for at være tilbage i løb og for at have en god form. Det var ikke en simpel dag, men denne trøje er tiltænkt holdet i dag. Det er vores sportsdirektør Fabio Baldatos fødselsdag, så at give ham trøjen var den store plan i dag,” afslutter den australske etapeløbsrytter. 

 

I morgen køres sjette etape af Schweiz Rundt, og du kan læse vores optakt lige her.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG