Pinot vinder Tour de l'Ain - Geniez tager etapesejr
12. august 2017 15:50 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Efter fredagens magtdemonstration var der formentlig ikke mange, der havde fantasi til at forestille sig, at FDJ kunne smide klassementet på gulvet. Det skete heller ikke, men Geniez fik en trøstepræmie med hjem.

Den afsluttende bjergetape sluttede med en lang nedkørsel til mål og var som forventet ikke svær nok til for alvor at skabe forskelle. Dermed kunne FDJ selv vælge, om David Gaudu eller Thibaut Pinot skulle have sejren, og der faldt valget på sidstnævnte.

 

Dagens første angribere var Anthony Turgis (Cofidis), Frederic Brun (Fortuneo-Oscaro), Emiel Vermeulen  (Roubaix Lille Métropole), Roland Thalmann (Roth-Akros) og Berard, og de fik senere selskab af yderligere fem ryttere, mens FDJ uden problemer kontrollerede i feltet.

 

På dagens sidste stigning kom der logisk nok angreb fra FDJ’s nærmeste konkurrenter i klassementet, og dette resulterede i, at Pinot inden længe sad alene med Mattia Cattaneo (Anroni-Sidermec) og Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), som inden etapen var nummer fem og fire i klassementet. De kunne dog ikke følge den stærke franskmand, og da rytterne rundede dagens sidste top var den gule trøje alene i spidsen.

Senere fangede Gaudu og Alexandre Geniez (AG2R) de to foranliggende, og da de også indhentede Pinot var hele top fem i det samlede klassement pludselig samlet. De blev lige akkurat ikke fanget af feltet, og så vandt Geniez spurten foran Pinot og Cattaneo, mens Kruijswijk og Gaudu akkurat blev hentet af en gruppe på små tyve mand.

 

Dermed skete der ikke de store forskydninger i det samlede klassement, hvor Pinot tog sejren foran Gaudu og Geniez. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG