Pinot i Catalonien: Langt fra topformen
20. marts 2018 13:25 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) er langt fra sin topform i Catalonien Rundt, da han har vigtigere mål senere i sæsonen med mulig Giro-Tour double.

Thibaut Pinot har lagt sit træningsprogram om forud for denne sæson med håb om mere friskhed til sommerens strabadser. Han planlægger endnu engang at køre både Giro d’Italia og Tour de France, men han håber at komme til Touren i en bedre forfatning end sidste år, hvor han var udmattet og syg gennem det meste af løbet.

 

”Målet for 2018 er Giro d’Italia, og det skulle gerne blive bedre end sidste maj, og det betyder, at målet er en podieplads og en etapesejr. Det er helt klart en anderledes rute end sidste år. Vi ryttere foretrækker at indlede de store etapeløb i samme land, hvor løbet bliver afholdt, eller i hvert fald tæt på. Men sådan har moderne cykling udviklet sig i disse dage,” siger Pinot til Cyclingnews.

 

Selvom Giroen er hovedmålet, så vil Pinot gerne gøre det bedre i Touren end sidste år, og da løbet er flyttet en uge på grund af VM i fodbold, så er restitutionsforholdene bedre, hvorfor flere Grand Tour-ryttere forsøger sig med Giro-Tour doublen. Pinots mål i Touren afhænger dog af hans løb i Giroen.

 

”Det afhænger af, hvordan jeg kommer ud af Giroen. Jeg tager på endnu en træningslejr, muligvis i Alperne, og så træffer vi en beslutning om min form er god nok til klassementet eller til fokus på etapesejre.”

 

Franskmanden er dog ikke i tvivl om, at hans form ikke er god nok lige nu i forhold til at præstere på sit bedste niveau, og derfor er der heller ikke noget pres på ham til Catalonien Rundt.

 

”Jeg har ikke så mange referencepunkter endnu. Jeg er langt fra min topform, fordi sidste år gik jeg efter succes i Tirreno, hvor jeg blev treer. Denne gang går jeg ikke så hårdt efter den første del af sæsonen ligesom i 2017, selvom jeg går efter at blive stærkere dag for dag.”

 

Sidste år blev franskmanden nummer fire i Giro d’Italia, mens han også vandt en etapesejr på 20. etape. I Tour de France var han dog nærmest ikketilstedeværende, indtil han udgik på 17. etape.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG