Philippe Gilbert jagter en irrationel drengedrøm
22. februar 2018 21:30 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Philippe Gilbert går en afgørende sæson i møde. Den 35-årige belgier har vundet tre af cykelsportens fem monumenter og har ambitioner om meget mere. Han vil nemlig gerne vinde de resterende to, og denne sæson skal blandt andet bruges på det.

Cykelsporten er kendt for de tre store Grand Tours, forårsklassikerne, brostensklassikerne og meget mere. På tværs af alle disse ting går de frem store og traditionelle endagsløb, kaldet de fem monumenter. Det er Lombardiet Rundt, Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege, Milano-Sanremo og Paris-Roubaix.

 

De tre førstnævnte har Philippe Gilbert vundet, og nu siger han mod at vinde de sidste to. Det har kun tre ryttere tidligere gjort, nemlig Rik Van Looy, Eddy Merckx og Roger De Vlaeminck.

 

”Jeg har altid drømt om at vinde dem alle. Ved starten af min karriere ville det have været som noget vanvittigt, en irrational drengedrøm, men nu hvor jeg har vundet tre ud af fem, er jeg meget motiveret for at overvinde denne super komplicerede og ikke helt umulige udfordring,” siger Gilbert til Tuttobiciweb.it.

 

Han fortæller, at han stadig har to år tilbage af sin kontrakt med Quick-Step, altså denne og næste sæson, og han håber, at han i denne periode kan veksle indsatsen i løbene til noget stort.

 

”Jeg har stadig en to-årig kontakt, og så ser vi på det. I dag er jeg afslappet, alderen tager ikke på mig, og jeg mangler ikke motivation. Beslutningen om at stoppe kommer til mig en dag, og så vil jeg hænge cyklen i garagen, men den dag er ikke kommet endnu,” siger han videre.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG