Optimistisk van Garderen ser fremgang på formkurven
20. marts 2018 21:55 af Andreas N. Weisberg Foto: Unipublic

Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) er en af de ryttere i feltet, der har mest erfaring med det igangværende Volta a Catalunya. Hans sejre tæller blandt andet en førsteplads på Vallter 2000 stigningen i 2014 - den aflyste stigning på morgendagens etape der ellers skulle have sat rammerne for etapeafslutningen. 

 

Det er en hårdt ramt Van Garderen, der stillede til start på førstedagen af dette års  Volta a Catalunya. Den 29-årige amerikaner har siden starten af sæsonen været plaget af styrt på styrt, senest på en træningstur før starten på denne uges løb. Det var også et styrt, der sendte ham ud af Paris-Nice tidligere på måneden, eller rettere sagt to, da han endte bagi den forankørende holdbil på første etape af det franske etapeløb. 


Men ambitionerne er der stadig for amerikaneren, der ikke lægger skjul på, at han gerne vil opnå et godt resultat i løbet af denne uge i Catalonien:


"Jeg har været lidt uheldig, men sådan går det nogen gange. Min overordnede form er god. Jeg vil gerne sigte efter et godt resultat og gøre det så godt som jeg kan. Men jeg vil heller ikke presse mig selv for meget," udtalte han sig før dagens etape til cyclingnews.com. 


Dagens anden etape forløb sig da også forholdsvis stille og roligt for Tejay, som sluttede etapen på en 74. plads. Før starten på tredje etape er han nummer 44 i det samlede klassement.

 

"I dag startede stille og roligt. Der kom et udbrud afsted tidligt, men det blev mere og mere nervøst til sidst på etapen, da stærke vinde blandede sig. Den sidste stigning gav os lidt aktion, men til sidst kom vi alle igennem helskindet og er klar på hvad de næste to dage byder af udfordringer."


Det bliver en noget kortere etape som rytterne skal ud på imorgen, da det uforudsigelige vejr har betydet, at etapen slutter 22 kilometer tidligere end normalt fastsat. Dette betyder desværre også, at Tejay ikke får lov til at forsvare sin etapesejr på Vallter 2000 fra 2014. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG