Prøv vores nye app
Optakt: 4. etape af Tour de Wallonie
25. juli 2017 15:22Foto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick
af Emil Axelgaard

Dylan Teuns levede op til sin status som løbets favorit og sikrede sig med en suveræn solotriumf på kongeetapen et komfortabelt forspring, der nu bare skal forsvares på løbets to sidste etape. Det burde ikke blive noget problem tirsdag, hvor feltet skal ud på løbets nemmeste rute, og hvor sprinterne derfor håber at komme til fadet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Sprinterne har ganske vist fået en uventet chance i den første del af løbet, men deres store mulighed kommer på 4. etape, der er løbets nemmeste. Det betyder imidlertid ikke, at den er flad, idet der venter en kategori 2-stigning på den afsluttende rundstrækninn, men alt peger dog i retning af, at de hurtige folk skal slås om hæderen.

 

Etapen er med sine 164,1 km relativt kort og fører feltet fra hovedstaden Bruxelles til Profondeville. Første del af etapen går igennem helt fladt terræn først mod syd og siden sydvest forbi de to første indlagte spurter, der er placeret efter hhv. 46,8 km og 70,6 km. Herefter venter dagens sværeste udfordring, kategori 1-stigningen Cote de Peu d’Eau (3 km, 5,1%), der har top efter 91,9 km. Herfra fortætter man gennem hovedsageligt fladt terræn mod sydvest ned til etapens sydligste punkt. Til slut går det mod nord forbi den sidste spurt, der kommer efter 128,5 km, frem mod Profondeville.

 

Efter 134,5 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og 5 km senere krydses målstregen for første gang. Derefter afsluttes etapen med en omgang på den 24,6 km lange runde. Den starter hårdt med kategori 2-stigningen Col de la Charlerie (2,8 km, 4,3%), der har top, når der resterer 20,8 km. Herefter fortsætter det med at stige, inden en nedkørsel leder frem til endnu en bakke. Til slut går det ned mod finalen, hvor de sidste 3 km er stort set helt flade. Der er ingen skarpe sving på de sidste 5 km, hvor man følger en snoet vej med en blød kurve 500 m fra stregen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Profondeville har ikke været vært for et stort cykelløb tidligere i dette årtusinde.

 

 

Annonce

 

Vejret

Mandag blev en meget våd dag for feltet, og det bliver ikke meget bedre tirsdag. På en blandet dag med skyer og sol er der hele tiden en 25% risiko for en byge. Temperaturen vil være 19 grader, og det vil være ganske blæsende med en frisk vind fra nordvest. Det giver sidemedvind det mest af dagen, indtil man får sidevind efter dagens sværeste stigning. Der vil være modvind på det sidste stykke frem til rundstrækningen, hvor der vil være modvind på stigningen, dernæst medvind og til slut sidemodvind igen på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Med Dylan Teuns’ suveræne opvisning på kongeetapen burde der ikke længere være tvivl om udfaldet af årets Tour de Wallonie. Belgieren viste igen, at han er et af verdens helt store talenter til denne type Fleche Wallonne-finaler, og efter fremragende forarbejde af Loic Vliegen sikrede han sig et forspring, som det stærke BMC-mandskab uden problemer kan forsvare på de sidste to relativt lette etaper.

 

Først gælder det løbets nemmeste etape. Normalt er der relativt mange massespurter i det belgiske løb, men i år er der ikke meget at komme efter for de hurtige folk. Der er imidlertid alligevel ret mange sprintere til start, og de vil alle være så sultne, at der ikke bør være tvivl om, at etapen ender i en massespurt. Direct Energie, Veranda’s Willems, Lotto Soudal, Katusha og LottoNL har alle en interesse i et sådant udfald, og dermed bør der være masser af kræfter til at jagte.

 

Eneste potentielle udfordring er den stærke vind. Der venter et ret langt sidevindsstykke i løbets anden halvdel, og det kan bestemt ikke udelukkes, at et hold som Lotto Soudal vil forsøge at udnytte det. Det kan skabe lidt splittelse, men da BMC næppe kan trues, er det svært at se, hvem der skal have interesse i at holde den gående i modvindsstykket frem mod mål. Det vil gøre løbet hårdere, men vi tvivler på, at det vil give afgørende splittelser.

 

Finalen er ganske vist ikke flad, men rundstrækningen er ikke for svær for de fleste af de sprintere, der er til start. Lidt udskilning vil der måske være, men vi regner med et ret stort felt, der skal spurte om sejren i en finale, som ikke byder på mange tekniske udfordringer.

 

Det får os til at pege på Timothy Dupont som vores favorit. Sammen med Bryan Coquard og Jempy Drucker er belgieren feltets hurtigste mand, men han har haft en forfærdelig sæson. Nu tyder meget imidlertid på, at han langt om længe har fundet formen. Således vandt han den benhårde spurt om femtepladsen på bakken i GP Cerami, og han sad med ganske længe på 1. etape. Meget kunne tyde på, at han nærmer sig sit 2016-niveau, og er det tilfældet, bliver han ikke nem at slå. Dels har han vist, at han har farten til endda at slå Gaviria i en direkte duel, dels var han sidste år også fremragende i positionskampen. Det har han ikke været i år, men med større styrke vil han være bedre til at kæmpe for sin plads. Dupont synes at nærme sig sit høje topniveau igen, og derfor tror vi på, at han tager sejren.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Hans værste rival er i vores øjne Jasper De Buyst. Belgieren er helt sikkert ikke så hurtige som mange af de øvrige sprintere, men han har en stor fordel, der gav ham sejren på 2. etape: hans tog. Med Nikolas Maes, Tosh van der Sande og Moreno Hofland som lead-out men har han holdet til at dominere finalen. Selvom afslutningen ikke er teknisk, kan det være det, der giver en formstærk De Buyst det forspring, der skal til for at tage sejren. Holdet kan også give Hofland, der normalt er hurtigere, en chance, men efter De Buysts sejr synes det usandsynligt.

 

På papiret er Bryan Coquard feltets bedste sprinter, men han har ikke haft meget held i hverken GP Cerami eller i spurten på 2. etape. Han er helt klart endnu ikke i topform, men hans største problem er hans svage hold. Han er til start uden noget reelt tog og er i forvejen ikke god til at positionere sig. Han er så hurtig, at han naturligvis er en af de store favoritter, men det er tvivlsomt om positioneringen rækker til at vinde.

 

Den er til gengæld ikke et problem for Jempy Drucker, der som sagt er en af feltets tre hurtigste. Hans største force er, at han positionerer sig bedre end de fleste, og hans fart rækker til at slå alle i dette felt. Til gengæld er han på et hold, hvor man primært skal arbejde for Teuns, og derfor kan han mangle støtte til at bevæge sig frem i finalen.

 

Det har været en svær sæson for Juan Jose Lobato, men med dagens fornemme præstation viste han endelig klassen. Formen er med andre ord i top, og det gør ham til en naturlig kandidat på denne etape. Han har farten til at vinde, men som altid med Lobato handler det hele om positionering. Han er blandt de ringeste i feltet til at komme frem i tide, og det kan meget vel koste ham muligheden.

Annonce

 

Cofidis er til start med en meget formstærk Jonas Van Genechten, der imponerede på 1. etape. Han fik det til gengæld ikke til at fungere på 2. etape, og desværre har det ofte været lidt et problem for ham at kæmpe for sin position. Hans hold har imidlertid et fremragende tog og kan de bringe ham frem i tide, er han hurtig nok til at vinde.

 

Det var en overraskelse, at Katusha i går valgte at køre for Michael Mørkøv . Normalt er Baptiste Planckaert nummer 1 i hierarkiet, men danskeren fik en uventet chance. Efter det flotte resultat bør han få muligheden igen og kan nyde fordel af at have Planckaert til at køre sig frem. Vi tvivler på, at han er hurtig nok til at vinde, men en god position kan bringe ham langt.

 

Supertalentet Yannis Yssaad banker på til den første store sejr, og han har helt sikkert farten til at vinde, hvis han kan komme frem i tide. Rudy Barbier er også en af feltets hurtigste, men desværre synes han at være så langt fra formen, at han næppe overlever stigningen. Det samme kan blive et problem for Kenny Dehaes, der ellers også hører til blandt topsprinterne i feltet.

 

Justin Jules bør også være langt fremme og synes at være i god form, men han havde behov for en mere teknisk finale for at have en stor vinderchance. Coen Vermeltfoort har kørt fremragende i år og er god til at positionere sig, men han mangler nok den sidste topfart for at vinde.

 

Også Boris Vallee, Erwann Corbel, Bert Van Lerberghe, Roman Maikin, Ivan Savitskiy, Samuel Dumoulin, Michel Kreder, Adam Blythe, Aaron Gate, Yannick Martinez, Bnejmain Giraud og Andre Looij vil have ambitioner i spurten, men de vinder næppe.

Annonce

 

Feltet.dks vinderbud: Timothy Dupont

Øvrige vinderkandidater: Jasper De Buyst, Bryan Coquard

Outsidere: Jempy Drucker, Juan Jose Lobato, Jonas Van Genechten, Michael Mørkøv

Jokers: Yannis Yssaad, Rudy Barbier, Kenny Dehaes, Justin Jules, Coen Vermeltfoort, Moreno Hofland, Baptiste Planckaert

INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Følg den store kongeetape i Tour of the Alps
Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb

Annonce

Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted

Annonce

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler

Annonce

Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende

Annonce

Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker

Annonce

Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
VIS FLERE

Annonce