Prøv vores nye app
Optakt: 2. etape af Tour du Limousin
15. august 2017 22:34Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

For andet år i træk dummede favoritterne sig ved at lade et udbrud holde hjem, og dermed bliver det nu en kamp op ad bakke for favoritterne at hente de nødvendige sekunder på Elie Gesbert og Flavien Dassonville. Heldigvis kan de glæde sig over, at den hårdere rute giver dem en god mulighed for at gøre et stort indhug i tidstabet allerede på 2. etape, hvor løbets sværeste finale tilbyder den bedste chance for at gøre forskelle i et løb, der altid afgøres med små forskelle.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

De eksplosive puncheurs havde allerede deres første chance på 1. etape, og de får endnu en mulighed, når det onsdag gælder en af løbets klassikere, der traditionelt har været en af de hårdeste afslutninger i løbet. Det sker, når man efter to års fravær endelig vender tilbage til stigningen Monts de Gueret i byen Gueret, hvor klassiker- og ardennerspecialister kan se frem til at slås om sejren.

 

I alt skal der tilbagelægges 185,8 km mellem Fursac og Les Monts de Gueret, og de byder på sværere stigninger og mere kuperet terræn end 1. etape. Fra starten kører man en omgang på en kuperet 64 km lang rundstrækning i området sydøst for startbyen. Undervejs skal man forbi den første spurt efter 33,3 km og kategori 2-stigningn Cot de Saint-Goussaud (5,1 km, 5,5%) efter 42,4 km. Herefter går det mod nordøst gennem klassisk kuperet Limousin-terræn forbi den anden spurt efter 90,8 km og kategori 3-stigningen Cote du Bourg d’Hem (1,7 km, 5%), der kommer efter 103,6 km. Til slut kører man mod syd ned til den afsluttende rundstrækning, hvor man dyster om point i den sidste spurt efter 121,2 km, inden man for første gang skal forcere kategori 2-stigningen Monts de Gueret (3,4 km, 6,45%), der leder op til mål. Til slut afsluttes etapen med en omgang på en 52,8 km lang rundstrækning i området nordøst for Gueret. Den byder på et par mindre bakker, men den væsentligste udfordring er stigningen op til mål, hvor de sidste 3,4 km altså stiger med 6,45%. Opløbsstrækningen er 200 m lang og bare 5 m bred. Etapen byder på i alt 3490 højdemeter.

 

Gueret var senest målby i 2014, hvor Mauro Finetto slog Julien Simon og Davide Rebellin i en storslået dyst mellem de bedste puncheurs. I 2011 lykkedes det Björn Leukemans at slå Florian Guillou i en tomandsspurt, mens Nicolas Roche var stærkeste mand i spurten i 2008. I 2003 tog Cedric Vasseur en solosejr, og Patrice Halgand slog Guido Trentin i en duel i 2002. I 1999 vandt selveste Alexandre Vinokourov en solosejr. Touren var forbi i 2004, hvor Robbie McEwen vandt en massespurt.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

 

 

Vejret

Efter en skyet dag venter flot sommervejr onsdag, hvor rytterne kan se frem til solskin, kun enkelte skyer og en temperatur på 25 grader. Der vil bare være en let vind fra vest, hvilket giver sidemedvind på hovedparten af turen frem til rundstrækningen. Her vil der først ved medvind, siden modvind, og efter et kort medvindsstykke vil der være modvind på bakken op til mål.

Annonce

 

Favoritterne

Vi troede, de havde lært lektien, men det havde de ikke. Sidste år smed favoritterne den samlede sejr væk ved at lade et udbrud holde hjem på 1. etape, og igen i år begik man samme fejltagelse. Det stærke, men meget åbne felt med mange forskellige vinderkadidater betød, at der var stor uenighed om, hvem der skulle stå for jagten, og da man samtidig fik splittet feltet af et stort styrt med 10 km til mål, lykkedes det akkurat Elie Gesbert og Flavien Dassonville at holde favoritterne stangen.

 

De store navne kan imidlertid glæde sig over, at det lykkedes at reducere afstanden så meget, at det ikke er slut endnu. Havde et været en traditionel Limousin-rute havde det været svært at vinde tilstrækkeligt med tid på en klatrestærk type som Gesbert, men i år er det ikke muligt. De kommende to etaper byder på ganske svære stigninger og hårde finaler, og specielt den vanskelige afslutning på 2. etape har traditionelt givet anledning til solide forskelle.

 

Kan man forvente, at favoritterne denne gang ikke begår samme fejl? Det kan vi formentlig. Dagens finale gav rytterne en fornemmelse af deres ben, der for mange ikke er blevet testet siden Touren, og specielt Mathieu van der Poel, Alexis Vuillermoz og Julien Simon må have fået selvtillid nok til at gå efter sejren på en etape, der passer dem glimrende. Fortuneo vil naturligvis gerne lade et ufarligt udbrud stjæle bonussekunderne, men vi formoder, at Ag2r, Beobank og Cofidis vil sikre, at favoritterne skal slås om sejren.

 

Stigningen er blevet benyttet flere gange tidligere, og det har altid vist sig at være en perfekt afslutning for puncheurs og ardennerspecialister, og den har altid været for svær for sprinterne. Det får os til igen at pege på Alexis Vuillermoz som vores favorit. Der var lidt usikkerhed om hans form efter Touren, men i dag viste han i en finale, der var for let for ham, at han er fremragende kørende. Det må have givet ham selvtillid forud for den etape, der passer ham bedst. Han foretrækker ganske vist stejlere stigninger, men har flere gange i GP Plumelec vist, at han er stærk i en finale som denne. Han har et fremragende hold til at sætte sig op og kontrollere angreb i finalen, og vi tror, at han vil være stærkeste mand.

 

Det store spørgsmål på etapen er Mathieu van der Poel. I dag viste han sig ikke uventet at være stærkeste mand på den korte, meget eksplosive stigning, men i morgen er bakken længere. Det store spørgsmål er, om den er for svær til, at han kan gøre brug af sin gode spurt. Han er ikke klatrer, og vi kan have vores frygt for, at det bliver en anelse for hårdt. På den anden side har han både her og i Boucles de la Mayenne vist, at han er blandt de allerbedste til at spurte op af bakke, og der er trods alt ikke tale om noget bjerg. Hvis van der Poel sidder med helt til toppen, vil han være meget svær at slå i en spurt.

 

Som Vuillermoz var Julien Simon helt sikkert i tvivl om, hvad han skulle forvente efter Touren, men også han fik i den grad styrket selvtilliden. Dermed vil han være opsat på at gå efter sejren på den etape, der passer ham bedst. Han har i Fleche Wallonne og Plumelec flere gange vist, at han er god i finaler som disse, men hvor han på flad vej er hurtigere end Vuillermoz, er han i Plumelec som regel blevet sat til vægs af Vuillermoz. Denne finale minder meget om bakken i Bretagne, og derfor har Vuillermoz formentlig overtaget. Simon er dog stærk nok til at slå Ag2r-rytteren, da formen helt oplagt er god efter Touren.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Francesco Gavazzi fik i dag endelig vist, at han er tilbage i form efter en skuffende periode. Dermed bør han være i spil til sejren på en etape, der passer ham fint. Han har tidligere vundet sværere afslutninger, bl.a. i Beijing på WorldTour-niveau, men i de senere år har han ikke været helt fremme i stigende spurter. Det ændrer dog ikke på, at han er en af specialisterne på bakker som disse, og han synes at være en af de mest formstærke. Androni har også talentet Andrea Vendrame, der i dag også være med fremme, men stigningen her kan være for svær.

 

Mauro Finetto skuffede en anelse på dagens etape, og dermed bekræftede han, at hans form ikke er helt i top. Han vandt dog denne etape sidste gang, og han har på papiret det, der skal til for at gøre det igen. I dag var måske en anelse for eksplosivt for den stærke italiener, og han bør være mere komfortabel her. Han viste i hvert fald i Burgos, at formen er i fremgang. Delko kan også spille på yderst formstærke Angel Madrazo, der vil være langt stærkere i onsdagens mindre eksplosive finale.

 

Dagens etape endte som en skuffelse for Lilian Calmejane, der tabte lidt tid i finalen. Det er dog for tidligt at afskrive en af løbets mest talentfulde klatrere. Dagens etape var for eksplosiv for ham, men onsdag burde han være langt mere komfortabel på den længere stigning.

 

David Gaudu var en af de ryttere, der fik løbet ødelagt af dagens styrt, og det vil helt sikkert have en effekt på hans præstation onsdag. Det er i skrivende stund klart, at han intet har brækket, men hvordan han i øvrigt har det, er endnu usikkert. Hvis han er relativt uskadt, burde han imidlertid kunne slås med om sejren. Han er i storform efter Tour de l’Ain, og selvom stigningen egentlig er for let for ham, har han et ganske fint punch.

Annonce

 

En anden rytter, der burde være mere komfortabel på em lidt længere stigning, er Matteo Busato. Han mistede lidt tid i dag, men burde have en større chance på onsdagens etape. Her kan vi også have visse forventninger til Sjoerd Van Ginneken, der er bed at udvikle sig til specialist i disse afslutninger, men bakken kan være en anelse for lag for ham. Det kan den også være for Maxime Vantomme, men han gjorde det ganske godt på sværere stigninger i Vallonien.

 

Bardiani har klatrerne Giulio Ciccone og Simone Sterbini, men de mangler det fornødne punch. I stedet vil det være op til Simone Andreetta, der senest i Utah og tidligere i sidste års Giro del Trentino har vist, at han har et godt punch i disse finaler. Fortuneo har en god puncheur i Kevin Ledanois, men han kan blive tvunget til at ofre sig for Gesbert.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexis Vuillermoz

Øvrige vinderkandidater: Mathieu van der Poel, Julien Simon

Outsidere: Francesco Gavazzi, Mauro Finetto, Lilian Calmejane, David Gaudu

Jokers:  Angel Madrazo, Andrea Vendrame, Matteo Busato, Sjoer Van Ginneken, Maxime Vantomme, Simone Andreetta, Kevin Ledsanois

INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Limousin
Nyheder Profil Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025

Annonce

Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

Annonce

Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret

Annonce

Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv

Annonce

Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord

Annonce

Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
VIS FLERE

Annonce